FORMACIÓ | 20/11/2014  DAAM/Ruralcat

La Formació Professional DUAL obre noves perspectives en el sector alimentari

La formació DUAL combina la formació a l'escola amb la formació a les empreses del sector i permet a les empreses incidir en l'itinerari formatiu dels joves, reforçant els coneixements i habilitats que consideren més necessaris.

Un instant de la jornada, celebrada a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona. Font: DAAM

Un instant de la jornada celebrada a l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Barcelona. Font: DAAM

Els departaments d’Ensenyament i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van organitzar una jornada sobre les perspectives de la Formació Professional DUAL en el sector alimentari, amb motiu del Cicle Formatiu de Grau Superior en Processos i Qualitat en la Indústria Alimentària que, per primera vegada, s’oferirà en aquesta modalitat l’any vinent. Aquest cicle s’està impartint des de fa anys a l’Escola Agrària de l’Empordà i a l’INS Escola Hoteleria i Turisme de Barcelona, i ara s’ha fet una aposta innovadora per oferir-lo en modalitat DUAL per al curs 2015-16.

La jornada es va realitzar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona i van assistit més de 40 empreses agroalimentàries d’arreu de Catalunya, que han pogut conèixer els avantatges d’aquest tipus de formació.

La formació DUAL combina la formació a l’escola amb la formació a les empreses del sector, de manera que l’alumnat pot aplicar els coneixements teòrics apresos en el centre educatiu en entorns reals de treball, i continuar l’aprenentatge dins l’empresa. L’alumnat està en tot moment tutoritzat, tant des del centre educatiu com des de la pròpia empresa.

Per altra banda, la formació DUAL permet a les empreses incidir en l’itinerari formatiu dels joves, reforçant els coneixements i habilitats que consideren més necessaris. Així, els futurs treballadors disposaran d’un perfil competencial més adequat a les necessitats de les empreses del sector.

Cal remarcar la participació en l’acte de la Direcció de Recursos Humans de Corporació Alimentària de Guissona, que va explicar en detall la seva experiència en diversos cicles formatius en què han utilitzat la modalitat DUAL.

La clausura de la jornada va anar a càrrec dels directors generals de les dues conselleries: Domènech Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Alimentàries, i Melcior Arcarons, director general de la Formació Professional Inicial i Ensenyament de Règims Especialitzats. Ambdós van agrair especialment la presència de les empreses i van demanar la seva implicació en el nou projecte.