INNOVACIÓ | 07/10/2020  Ruralcat

El Clúster FEMAC buscar invertir en startups tecnològiques centrades en la viticultura i l’horticultura

El programa Agtech startup scouting, a través del grup de risc Global Agtech Corporation, cerca projectes que tinguin un impacte significatiu a l’agricultura 4.0.

Agtech startup scouting

En aquest projectes es busquen startups en la primera fase d’expansió

Una important corporació internacional del sector de les tecnologies agrícoles, Global Agtech Corporation, ha encarregat al Clúster FEMAC realitzar una recerca entre les startups més innovadores en el sector de les agtech a Espanya, amb el propòsit d'invertir-hi.

En aquest projectes es busquen startups en la primera fase d’expansió, amb una tecnologia  (TRL> 7) centrada en la viticultura i l’horticultura (fruites i verdures), o bé que estigui ja present al mercat i amb clients.

Fins el 15 d’octubre el programa es centrarà en l’exploració tecnològica per tal d’identificar i analitzar les empreses d’automatització de la recol·lecció interessades en base a l’estimació del rendiment, gestió de la qualitat, avaluació de la maduració, gestió i logística de la collita, entre d’altres valoracions. En el cas de la protecció sostenible de les plantes,  es valorarà la detecció i classificació de malalties, predicció de la pressió infecciosa, detecció de pressió de plagues, avaluació del risc de danys a les collites, detecció i classificació de males herbes i aplicació de protecció de cultius sostenibles, entre d’altres.

Fins el 29 d’octubre es realitzarà l’entrevista en format digital en llengua castellana, anglès i català, la revisió i trobada amb les startups i del 2 al 20 de novembre s’avaluarà un cas d'inversió potencial o PoC.

El Clúster FEMAC té per missió permetre i facilitar el procés de creació de projectes i acords de col·laboració entre els seus membres que permetin la recerca de solucions sostenibles per a una agricultura global.

Font: FEMAC

Informació relacionada