AJUTS | 15/10/2020  Ruralcat

Propera convocatòria d’ajuts per projectes innovadors de grups operatius supra autònomics

L’objectiu és recolzar iniciatives sorgides del mateix sector agroalimentari i forestal per tal de donar resposta als reptes i oportunitats en matèria de seguretat alimentària, diversificació de produccions i subministrament de matèries primeres.

Bosc

El límit màxim d’ajuda per agrupació és de 600.000 euros

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) prepara la propera convocatòria de tramitació anticipada de subvencions a projectes innovadors d’interès general a executar per part de grups operatius supra autonòmics, amb un pressupost total de 17.055.367,30 euros.

L’objectiu és recolzar iniciatives sorgides del mateix sector agroalimentari i forestal per tal de donar resposta als reptes i oportunitats en matèria de seguretat alimentària, diversificació de produccions i productes i subministrament de matèries primeres per a usos alimentaris i no alimentaris.

La convocatòria es llançarà durant l´últim trimestre de 2020 dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020. El límit màxim d’ajuda per agrupació és de 600.000 euros i els projectes han de finalitzar-se abans del març de 2023.

Podran sol·licitar las subvenciones aquelles agrupacions d’almenys dos membres independents entre sí, que tinguin caràcter supra autonòmic d’àmbit nacional i que agrupin diferents perfils professionals (agricultors i ramaders, silvicultors, interprofessionals, investigadors o centres tecnològics, universitats, indústries agroalimentàries o de la fusta i altres productes forestals,  ONG o grups d’acció local, entre altres).

En aquesta tercera convocatòria els esforços es centren en aspectes  com la sanitat animal, el medi ambient i l’adaptació al canvi climàtic, l’agricultura de precisió, la monitorització de cultius i predicció de la collita, la bioeconomia circular i millora de la cadena de valor, entre d’altres.

El proper 23 d’octubre s’organitzarà una jornada informativa digital sobre aspectes generals de la convocatòria i qüestions pràctiques, dirigida als sol·licitants d’aquestes ajudes.

Font: MAPA

El més llegit

Es convoquen els ajuts destinats al desenvolupament local en l'àmbit territorial Leader per al 2020

L’Oficina virtual de l’Oli publica les primeres fitxes de l’evolució de maduració de les olives de l’actual campanya

Jornades tècniques en línia del 19 al 25 d’octubre