AJUTS | 15/10/2020  Ruralcat

Propera convocatòria d’ajuts per projectes innovadors de grups operatius supra autònomics

L’objectiu és recolzar iniciatives sorgides del mateix sector agroalimentari i forestal per tal de donar resposta als reptes i oportunitats en matèria de seguretat alimentària, diversificació de produccions i subministrament de matèries primeres.

Bosc

El límit màxim d’ajuda per agrupació és de 600.000 euros

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA) prepara la propera convocatòria de tramitació anticipada de subvencions a projectes innovadors d’interès general a executar per part de grups operatius supra autonòmics, amb un pressupost total de 17.055.367,30 euros.

L’objectiu és recolzar iniciatives sorgides del mateix sector agroalimentari i forestal per tal de donar resposta als reptes i oportunitats en matèria de seguretat alimentària, diversificació de produccions i productes i subministrament de matèries primeres per a usos alimentaris i no alimentaris.

La convocatòria es llançarà durant l´últim trimestre de 2020 dins del Programa Nacional de Desenvolupament Rural 2014-2020. El límit màxim d’ajuda per agrupació és de 600.000 euros i els projectes han de finalitzar-se abans del març de 2023.

Podran sol·licitar las subvenciones aquelles agrupacions d’almenys dos membres independents entre sí, que tinguin caràcter supra autonòmic d’àmbit nacional i que agrupin diferents perfils professionals (agricultors i ramaders, silvicultors, interprofessionals, investigadors o centres tecnològics, universitats, indústries agroalimentàries o de la fusta i altres productes forestals,  ONG o grups d’acció local, entre altres).

En aquesta tercera convocatòria els esforços es centren en aspectes  com la sanitat animal, el medi ambient i l’adaptació al canvi climàtic, l’agricultura de precisió, la monitorització de cultius i predicció de la collita, la bioeconomia circular i millora de la cadena de valor, entre d’altres.

El proper 23 d’octubre s’organitzarà una jornada informativa digital sobre aspectes generals de la convocatòria i qüestions pràctiques, dirigida als sol·licitants d’aquestes ajudes.

Font: MAPA