PROMOCIÓ | 05/04/2004  Ruralcat

El MAPA i la FIAB signen un conveni per promoure la seguretat i qualitat alimentàries

El ministre d'Agricultura, Pesca i Alimentació en funcions, Miguel Arias Cañete, i el president de la Federación Española de Industrias de la Alimentación y Bebidas (FIAB), Arturo Gil Pérez-Andújar, han signat un conveni específic de col·laboració, que té un pressupost de 1.389.000 euros, per al desenvolupament del sector industrial agrolimentari durant 2004.

Cañete i Gil Pérez-Andújar durant la signatura

Cañete i Gil Pérez-Andújar durant la signatura del conveni. Font: MAPA

En aquest sentit, es desenvoluparan activitats relacionades amb la seguretat i qualitat alimentàries, la millora de les indústries, la seva modernització i desenvolupament tecnològic així com amb l'enfortiment del teixit associatiu en les indústries alimentàries. Un dels punts que destaca dintre dels objectius del programa és la promoció i consolidació de la certificació de diferents productes agroalimentaris a través de CERTIFOOD, entitat de certificació de productes i sistemes de qualitat i cofinançada pel MAPA, amb la finalitat d¿abastar una geografia més àmplia i condicionada a les particularitats dels diferents sectors. Tasques divulgatives del programa
En l'apartat de seguretat i qualitat alimentària se celebraran unes jornades de portes obertes de la indústria alimentària per millorar la imatge del sector i la percepció del consumidor respecte els mètodes de producció. Tanmateix, es realitzarà un màster en seguretat alimentària i es crearà i difondrà un full informatiu sobre nutrició i salut. També s'inclou en el projecte l'elaboració d'un full informatiu sobre les principals macromagnituds de la indústria alimentària amb dades sobre la producció bruta, ocupació, comerç exterior, grau d'utilització de sistemes d'assegurament de qualitat i de protecció del medi ambient, comparativa de la indústria alimentària espanyola en el context europeu i la seva distribució per Comunitats Autònomes. Pel que fa a la millora de les indústries, de la seva modernització i desenvolupament tecnològic està previst continuar amb accions promocionals a l'exterior i realitzar estudis sobre aliments funcionals cada vegada més demandats pels consumidors. Quant a l'enfortiment del teixit associatiu de les indústries agroalimentàries, es manté la iniciativa de 2003 de concedir vuit beques nacionals i una comunitària, entre les 54 associacions sectorials que conformen la FIAB, i en les quals estan representades prop de nou mil empreses. La signatura d'aquest acord s'emmarca en les actuacions previstes en el Conveni Marc signat en 2001 i que va tenir la seva continuïtat els anys 2002, 2003 i ara al 2004.