POLÍTICA AGRÀRIA | 04/04/2004  Ruralcat

Siurana s¿interessa pel funcionament de l¿Administració agrària andalusa

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, va realitzar divendres la seva primera visita oficial a Andalusia. En el transcurs de la seva estada, el responsable del DARP va mantenir una reunió de treball amb el seu homòleg andalús, Paulino Plata, per tractar sobre diferents temes d¿interès entre les dues comunitats, com ara el Sistema Integrat d¿Ajudes, el Sistema Integrat d¿Informació Agrària o el Control d¿Ajudes per Superfície.

En el transcurs de la trobada, celebrada a Màlaga, Siurana també es va interessar per l¿eficiència en el funcionament de l¿Administració agrària andalusa i per aquest motiu va visitar la Empresa Pública de Desarrollo Agrario y Pesquero (DAP), organisme que pertany a la Conselleria d¿Agricultura i Pesca de la Junta d¿Andalusia.
Siurana es va mostrar gratament sorprès pel funcionament d¿aquest organisme, ja que segons el responsable del DARP ¿facilita la gestió i simplifica l¿administració per poder ser més propera als agricultors¿. Enfortiment de la col·laboració
Segons es va poder desprendre de les declaracions dels consellers, Andalusia i Catalunya enfortiran en un futur els seus llaços de col·laboració per a promocionar els seus productes en els mercats estrangers, milloraran els mecanismes de gestió agrària i intercanviaran experiències d¿investigació en matèria agroalimentària. Paulino Plata va remarcar que ¿Catalunya i Andalusia són les dues comunitats més complementàries en agricultura i ramaderia de tot l¿Estat, ja que bona part de la matèria primera que es transforma a la indústria agroalimentària catalana té el seu origen a la comunitat andalusa¿. Instituto de la Alimentación Mediterránea
D¿altra banda, els responsables de la conselleria d¿Agricultura i Pesca d¿Andalusia van explicar també a la delegació catalana el funcionament del Instituto de la Alimentación Mediterránea (AIMED). Aquest Institut pretén donar un major impuls a l¿agroindústria, un dels sectors de la indústria més importants, amb una quota del 25% dels llocs de treball industrials i un 31% de la facturació total.