PREMIS | 23/10/2020  Ruralcat

Oberta la setena edició de l’SmartCatalonia Challenge dedicada a la transformació digital de la gestió de l’aigua

Es tracta d’una competició promoguda pel departament de Polítiques Digitals i Administració Pública que promociona la innovació oberta per tal de resoldre reptes territorials a Catalunya mitjançant propostes que ofereix l’ecosistema smart català.

SmartCatalonia Challenge 2020

SmartCatalonia Challenge 2020

Ja està oberta una nova edició de l’SmartCatalonia Challenge, la competició promoguda pel departament de Polítiques Digitals i Administració Pública que promociona la innovació oberta per tal de resoldre reptes territorials a Catalunya mitjançant propostes que ofereix l’ecosistema smart català.

En aquesta setena edició, celebrada conjuntament amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), els participants hauran de treballar per oferir solucions tecnològiques innovadores que puguin transformar la gestió de l’aigua a Catalunya a través dels 4 reptes que s’han definit:

REPTE 1: optimització del consum de l’aigua a l’agricultura

Com gestionar el consum d’aigua a l’agricultura de manera més eficient?

REPTE 2: Manteniment òptim del cabal dels rius

Com garantir l’òptim alliberament d’aigua al riu?

REPTE 3: Tractament de contaminants

Com facilitar la identificació i tractament (o reducció en origen) de contaminants prioritaris i emergents en els diferents sistemes hídrics?

REPTE 4: Fomentar el consum d’energies renovables

Com calcular i fomentar l’ús d’energia procedent de fonts renovables?

El primer premi, dotat en 15.000 euros, permet tenir l’oportunitat de desenvolupar una prova pilot. El segon premi està dotat de 5.000 euros i el tercer de 3.000 euros.

Per participar en el concurs cal entrar a la plataforma mitjançant aquest enllaç. Un mateix participant pot presentar solucions a tots els reptes sempre que ofereixi solucions adaptades i adequades a les demandes.

Les inscripcions al concurs es poden fer fins el 8 de gener de 2021 i el proper 28 de gener es celebrarà la gala final i el lliurament de premis.

Si teniu qualsevol dubte respecte a les bases del concurs, us podeu dirigir al correu smartcatalonia@gencat.cat.

Font: SmartCatalonia Challenge

Informació relacionada