GELADES | 28/03/2004  Ruralcat

Les darreres gelades al Segrià i la Noguera afecten les collites de nectarina i préssec

Les gelades que s¿han produït durant aquests dies al Segrià i la Noguera han afectat les varietats més primerenques de préssec i nectarina d¿aquestes comarques. Les primeres estimacions apunten que les glaçades poden haver afectat entre un 20 i un 40% d'aquestes collites, mentre els pomers i els perers no s¿han vist danyats per la baixada de les temperatures.

Presseguers en floració. Foto: Pere Alvarado

Presseguers en floració

El Departament d¿Agricultura ha informat però, que cal esperar uns dies per fer una avaluació definitiva de la incidència de les gelades sobre els cultius i poder-ne conèixer l¿abast real, ja que no és fins passats uns dies que es poden observar els símptomes derivats de les baixes temperatures. La matinada de divendres les temperatures van oscil·lar entre un i quatre graus sota zero, unes temperatures que en aquesta època de l¿any són molt perjudicials per al desenvolupament del fruit. Per altra banda, els pomers i els perers no s¿han vist danyats per aquesta baixada de les temperatures, ja que l¿estat de creixement dels seus fruits en aquesta època de l¿any no està tan avançat com el de presseguers i nectariners.