INNOVACIÓ | 09/12/2014  RuralCat/DAAM

Les app Ediagnostico i Menuterraneus guanyen el Premi Ruralapps

Les empreses Animalesweb, SL, de Sant Cugat del Vallès, i Menuterraneus plan&save, SL, de Barcelona, s'enduen les guardons de la primera edició del Premis Ruralapps. L'objecte d'aquests premis és impulsar el desenvolupament d'aplicacions mòbils (app) en el marc del sector agrari, alimentari o rural.

Ha estat publicada al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC Núm. 6763 - 3.12.2014) la Resolució RESOLUCIÓ AAM/2688/2014, de 20 de novembre, per la qual es fa pública la concessió del Premi Ruralapps en la seva convocatòria de l’any 2014.

A l’esmentada convocatòria, s’hi han presentat un total de 30 candidatures i després de la resolució del jurat i l’aprovació del conseller, les candidatures premiades són:

  • En la modalitat Ruralapps-ciutadania, a l’app destinada a oferir solucions tecnològiques innovadores a la ciutadania i que facilitin l’accés a la informació, en l’àmbit agrari, alimentari i/o rural, a Menuterraneus plan&save, SL, de Barcelona, per l’app Menuterraneus, una aplicació que genera un menú setmanal sa i equilibrat, basat en els principis de la dieta mediterrània.
  • En la modalitat Ruralapps-professional del sector, a l’app destinada a oferir solucions tecnològiques innovadores als/a les professionals dels sectors agrari, alimentari i rural i que millorin els processos de producció i de gestió, l'eficiència interna, la seguretat, la traçabilitat, la comercialització, la informació o el posicionament al mercat, tant a nivell d’empresa com de persona, abastant des del procés de producció del producte fins a la comercialització, a Animalesweb, SL, de Sant Cugat del Vallès, per l’app Ediagnostico, una aplicació tipus guia, d’ús orientatiu, per diagnosticar malalties del porcí, d’acord amb l’edat de l’animal i els símptomes més rellevants, que mostra les possibles malalties que puguin causar-los i la seva descripció.

Els dos premis estan dotats amb la quantitat de 3.000 euros cadascun i es lliuraran, juntament amb els premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA), en un acte organitzat pel DAAM el proper 15 de desembre.

La convocatòria del Premi Ruralapps corresponent a l’any 2015 serà publicada properament.