AJUTS | 06/11/2020  Ruralcat

Resoltes la totalitat de les 574 sol·licituds presentades de l'ajut a la reestructuració de la vinya de la campanya 2020-2021

Aquest ajut europeu pretén impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seva modernització i l’adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector.

Vinya

El pressupost disponible per a aquests ajuts aquesta campanya és de 4.929.135 euros

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) comunicarà, els propers dies, les resolucions de concessió dels ajuts a la reestructuració i/o reconversió de la vinya d’aquesta campanya 2020-2021 als 574 sol·licitants de 21 comarques que han fet el tràmit a través de la Declaració Única (DUN).

El pressupost disponible per a aquests ajuts aquesta campanya és de 4.929.135 euros, amb el que es pagarà el 50% de l’import de totes les sol·licituds, essent aquest percentatge el màxim concedit previst en campanyes anteriors. En cas de produir-se romanents s’estudiarà elevar-lo fins a un 60%, tal i com la normativa preveu d’acord a la situació provocada per la pandèmia.

Aquest any les sol·licituds presentades són menys que les dels dos darrers anys (925 el 2018 i 800 el 2019), que pot ser degut a la situació  creada per la pandèmia de la covid-19.

L’ajut de reestructuració i reconversió de la vinya és una mesura del Programa de suport al sector vitivinícola, finançat íntegrament per la Unió Europea i que persegueix impulsar l’augment de la competitivitat de les explotacions vitivinícoles, afavorir la seva modernització i l’adequació varietal a les tendències del mercat, per tal de reforçar l’estructura del sector.

Per a més informació, gràfic, i mapa de distribució territorial de les sol·licituds:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/201104_not_resolucions_ajuts_reconversio_vinya_2020

Font: DARP

 

Informació relacionada

El més llegit

L’Observatori Forestal completa la informació sobre els preus dels biocombustibles a Catalunya

Es posa en marxa el programa INNicia’t per millorar la competitivitat en el sector de la transformació agroalimentària

Es publica l’evolució anual dels preus mitjans de les terres de conreu a Catalunya del 2020