ESCOLES AGRÀRIES | 13/11/2020  Ruralcat

S’obren les preinscripcions al nou CFGM de Producció Agropecuària a distància de l’EA de Tàrrega

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya promouen aquests estudis pioners que s’impartiran des de l’Escola Agrària de Tàrrega amb el suport de l’Institut Obert de Catalunya (IOC). El període de preinscripcions s’inicia avui 13 de novembre i finalitza el 14 de gener.

Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància

Les classes virtuals s’iniciaran el 19 de febrer del 2021

El Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària a distància neix per a suplir la demanda de totes aquelles persones que volen dedicar-se al sector agrícola i/o ramader, però que, per motius personals o professionals, no poden assistir presencialment als cicles formatius. El curs també es dirigeix a treballadors en actiu del sector que vulguin completar estudis reglats.

Amb l’objectiu d’optimitzar recursos i d’assegurar l’eficiència i la qualitat formativa, s’ha establert una col·laboració entre l’Escola Agrària de Tàrrega, que aportarà la seva àmplia experiència en formació professional inicial agrària, i l’IOC, que proporcionarà la plataforma didàctica i el funcionament acadèmic específic. Des del DARP també s’ha produït diversos materials didàctics, que permetran disposar de continguts tècnics d’actualitat i compatibles amb les plataformes digitals actuals.

La durada del cicle formatiu és de 2.000 hores, i està organitzat en sis semestres que es cursaran en tres anys. Cada semestre s’inicia amb un mòdul formatiu diferent, i es va alternant els continguts agrícoles i ramaders amb mòduls de gestió empresarial. L’alumne pot matricular-se a tot el cicle formatiu o realitzar una matrícula flexible, escollint algunes unitats formatives.

La formació a distància s’efectuarà a través de la plataforma Moodle, que permetrà als alumnes seguir el temari mitjançant material imprimible, i també utilitzar el recurs de la lliçó interactiva. Es realitzarà 135 hores presencials en mòduls professionals que requereixen la presència física dels estudiants, com ara el control fitosanitari, la implantació de cultius o la producció agroalimentària.

Els alumnes també duran a terme la Formació en Centres de Treball, unes pràctiques formatives no laborals incloses en tots els ensenyaments de formació professional.

Amb aquesta formació els alumnes obtenen la titulació de tècnics en producció agropecuària, i tindran els coneixements necessaris per a atendre criteris de qualitat i rendibilitat, realitzant operacions de producció i de manteniment d’instal·lacions i equips, i aplicant la legislació de protecció ambiental, prevenció de riscos laborals, benestar animal, i seguretat alimentària. A més, amb aquests estudis queden acreditats els cursos tècnics i de gestió empresarial necessaris que han de cursar els joves que vulguin sol·licitar en un futur la incorporació a l’empresa agrària i l’ajut de primera instal·lació del DARP.

El període de preinscripcions s’inicia avui 13 de novembre i finalitza el 14 de gener. Les sol·licituds es realitzaran de forma telemàtica a l’enllaç habilitat en l’espai web. La matrícula es formalitzarà del 18 al 28 de gener, i les classes virtuals s’iniciaran el 19 de febrer del 2021.

Tots els interessats poden obtenir informació del cicle formatiu al web de l’IOC i al web de l’Escola. També poden contactar amb l’Escola Agrària de Tàrrega mitjançant el telèfon 973 31 07 15 o el correu electrònic aecatar.daam@gencat.cat.

Amb aquesta formació, el DARP i l’Escola Agrària de Tàrrega volen seguir contribuint al relleu generacional del món rural i a la incorporació de joves a l’empresa agrària

Font: DARP