DIVULGACIÓ | 07/03/2004  Ruralcat

El DARP promociona els productes catalans al Japó

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca organitza un estand institucional, gestionat per Prodeca, a la fira Foodex, el saló internacional d'alimentació i begudes més important del Japó amb notable influència en tot el mercat asiàtic, que se celebra a Tòquio (Japó) del 9 al 12 de març i que convoca 2300 empreses de més de 75 països.

Foodex Japan 2004

Els productes catalans que s'hi presentaran seran closques de fruita natural i ceràmiques per a gelats, aigua mineral, foie-gras, carn de porc, oli d¿oliva i fruita seca, embotits i elaborats carnis, vins, capares i olives i pernil serrà. Els productes catalans, enmarcats dintre de la dieta mediterrània, i la projecció de Catalunya com a país especialment atractiu per als japonesos fan que les expectatives comercials siguin optimistes. La progressiva occidentalització dels hàbits i costums dels japonesos, que cada vegada tenen més interès pels productes ecològics, orgànics i dietètics, fa que els productes de la dieta mediterrània, i entre ells l'oli i el vi com a estrelles, els resultin molt atractius. El departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca i Prodeca, valoren molt positivament la participació d'empreses catalanes del sector agroalimentari en aquesta fira, no només per la qualitat dels visitants professional, sinó perquè actua com a punt de trobada dels diferents agents en el difícil mercat japonès. La 29a edició d'aquesta fira s¿organitza en tres sectors: aliments (productes agrícoles, cereals, carn, ou i au, preparats carnis, productes lactis, peix i marisc, aliments precuinats, etc), begudes (begudes alcohòliques, resfrescos, sucs, aigua mineral, cafè i tè) i altres (servei de transport, organització d¿aliments, llibres especialitzats, etc).

Empreses participants a l'estand de Prodeca a Foodex
Empresa Producte Població
IBK Tropic Closques de fruita natural i ceràmiques per a gelats Barcelona
Hijos de J. Bassols Aigua mineral St. Aniol de Finestres (Garrotxa)
Ducky Foie - gras St. Martí Sapresa (Selva)
Indústries Cànies Vilaró Carn de porcí Sils (Selva)
Coselva Oli d'oliva i fruita seca La Selva del Camp (Baix Camp)
FECIC Embotits i elaborats carnis Barcelona
Masia Duch Vins Scala Dei (Priorat)
Alicsa Fruita seca, oli d'oliva, capares, olives La Granadella (Les Garrigues)
Fundació Pernil Serrà Pernil serrà Barcelona
Prodeca, la Promotora d¿Exportacions Catalanes, dota al sector agroalimentari català d'una eina eficaç per fer front al repte de la internacionalització, en un context de globalització econòmica, tant des del vessant de la promoció com des del vessant del suport a l'exportació.

Informació relacionada