AJUTS | 19/11/2020  Ruralcat

Convocatòria de reptes industrials AgROBOfood: solucions robòtiques pel sector agroalimentari

El projecte agROBOfood, amb finançament Horizon 2020, pretén impulsar l’adopció de tecnologies robòtiques al sector agroalimentari europeu.

Agrobofood

Cada projecte seleccionat pot rebre fins a 300.000 euros

AgROBOfood es basa en la seva xarxa i ecosistema existents i utilitza el mecanisme de les convocatòries obertes per proporcionar suport financer a tercers, per tal d'accelerar l'expansió de la xarxa, impulsada per la comunitat de robòtica i el sector agroalimentari europeu.  

El concepte global dels reptes industrials és que els problemes reals de la indústria busquen solucions tecnològiques reals. En aquest context, els consorcis agroalimentaris i de robòtica, associats juntament amb el Consell Assessor Industrial, han definit reptes reals de la indústria derivats de la seva cartera. Cada repte està compost per un component tècnic i un component complementari. El component tècnic requereix el desenvolupament o la millora de solucions basades en tecnologia robòtica (existent) mentre que el component complementari requereix una anàlisi socioeconòmica o avaluacions d’aspectes socials, econòmics, ambientals o ètics complementaris de la nova solució dissenyada. 

 Els reptes són els següents:  

-La polvorització optimitzada pot conduir a millorar les condicions ambientals? 

-Els robots poden millorar les condicions laborals de la força de treball a la indústria dels aliments frescos i processats? 

-Els robots de la indústria ramadera plantegen reptes ètics en substituir el treball humà per màquines? 

-Quin valor afegit poden aportar els robots de collita en comparació amb les solucions de maquinària existents? 

-Quines noves oportunitats de negoci aporten els robots per netejar explotacions ramaderes? 

Cada projecte seleccionat pot rebre fins a 300.000 euros. El pressupost total de la convocatòria és de 2,7 milions d’euros i la data límit per a participar és el 20 de gener de 2021.

Font: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

Informació relacionada