CONSELL CONSULTIU D'AFERS COMUNITARIS | 18/02/2004  Ruralcat

Siurana reclama al MAPA mesures per pal·liar la crisi del sector avícola

El conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha reclamat en el decurs d¿una reunió del Consell Consultiu d¿Afers Comunitaris celebrada a Madrid, que el MAPA apliqui les mesures necessàries per evitar el descens dels preus d¿aviram i que la CE obri els contingents de cereals a Espanya per evitar l'encariment del preu dels pinsos.

Un moment de la reunió del Consell Consultiu

Un moment de la reunió del Consell Consultiu Foto: MAPA

Davant la situació de crisi que viu el sector de l¿aviram a Catalunya, amb un descens del consum de prop del 20% i una gran davallada del preu d¿aquest producte, Siurana ha reclamat al Ministeri les mesures necessàries per evitar el descens dels preus d¿aquestes produccions. En aquest sentit, el responsable de l¿Administració Agrària de Catalunya, ha explicat que el Govern de la Generalitat i el sector avícola de Catalunya ja han mantingut diverses reunions per tal d¿analitzar la situació del sector després de l¿alarma social creada per la grip del pollastre apareguda al sud-est asiàtic i que ja ha causat diverses morts entre la població. Siurana ha dit que els consumidors no han recuperat la confiança en la qualitat i la seguretat dels productes avícoles produïts i elaborats a Catalunya i a la resta de l¿Estat. El conseller ha afegit que aquest problema ha agreujat la situació econòmica que ja tenien les explotacions davant l¿entrada de productes avícoles procedents de tercers països com el Brasil, i l¿encariment del preu dels cereals. Per aquest motiu, Siurana ha reclamat que des del MAPA es posin en marxa les mesures oportunes per intervenir en els mercats i que es faciliti l¿emmagatzematge, la congelació i el manteniment, en cambres frigorífiques dels excedents de producció, i assumeixi els costos d¿aquestes operacions. L¿encariment del preu dels cereals
D¿altra banda, el conseller també ha reclamat que el Ministeri efectuï les gestions oportunes per tal d¿evitar el continuat encariment d¿aquest producte. Per la seva banda, Cañete s¿ha compromés a exigir a la Comissió Europea, fins i tot per via judicial, l'obertura dels contingents comunitaris de blat de moro i sorgo, amb la finalitat d'abaratir els preus dels pinsos, ja que en aquests moments es troben un 20 per cent més alts que en anteriors campanyes. Aquest Consell, que se celebrarà a Brussel·les el dia 24 de febrer, abordarà la situació del mercat de cereals a petició de cereals, i a més tractarà les perspectives financeres en el període 2007-2013, l'agricultura ecològica, mesures sobre protecció d'animals durant el transport i la situació de la grip del pollastre.

Informació relacionada