TAXA ALCOHOLÈMIA | 11/02/2004  Ruralcat

El sector vitivinícola es mostra contrari a la taxa d¿alcoholèmia zero

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) va expressar la seva disconformitat amb la proposta de la Conselleria d¿Interior d¿aplicar la taxa zero d¿alcoholèmia com a mesura per evitar els accidents de trànsit, ja que entén que no solucionarà la problemàtica dels accidents a les carreteres catalanes.

El binomi vi ¿ consum irresponsable d¿alcohol és considerat per les cooperatives catalanes, una associació injusta i que no s¿adequa a la realitat. Aquest sector, que sempre ha defensat un consum responsable del vi i fomentat les seves saludables propietats, considera que el problema radica en els conductors ¿que fan un abús del consum d¿alcohol¿. Recordem, que actualment la taxa límit d¿alcohol permesa a la sang és de 0,3 grams per litre per als conductors professionals i de 0,5 grams per litre per a la resta de conductors. La polèmica En una acte amb productors de vi, el conseller d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, es va mostrar contrari a aquesta iniciativa proposada per la consellera d¿Interior, Montserrat Tura, iniciant una polèmica entre conselleries. Segons Siurana, imposar la taxa d¿alcoholèmia zero als conductors, ¿és més un eslògan que una voluntat de control exhaustiu¿ i proposa a canvi ¿més pedagogia i un control rigorós del que es beu abans de conduir¿. La consellera Tura va replicar les paraules de Siurana assegurant que la seva proposta és ¿molt seriosa, pel que no es tracta d¿un eslògan sinó d¿una clara determinació del meu Departament¿. Per la seva banda, Joan Santó, responsable nacional del sector de la Vinya i el Vi de Catalunya, va assegurar que s¿hauria de diferenciar el consum de vi del d¿altres tipus de begudes alcohòliques ja que, segons ell, ¿és evident que prendre un got de vi no és perjudicial en cap aspecte¿. ¿Estem dintre de la Comunitat Econòmica Europea on les taxes d¿alcoholèmia existeixen però no son de tolerància zero, i aquest fet ens preocupa perquè pot afectar greument el sector vitivinícola", va remarcar Santó. De gran pes en l¿agricultura catalana, el sector vitivinícola és el tercer de la indústria agroalimentària i té una àmplia presència a tot el territori català, amb més de 26.000 viticultors, 649 cellers i 96 embotelladors que treballen en alguna de les dotze denominacions d¿origen i en el cava.

Informació relacionada