AJUTS | 30/11/2020  Ruralcat

Oberta la convocatòria d’ajudes dirigides a impulsar la transformació digital “Indústria Connectada 4.0”

La finalitat d'aquests ajuts és impulsar la transformació digital de la indústria espanyola a través de les empreses industrials.

Indústria Connectada 4.0

El termini per presentar les sol·licituds és el 12 de gener de 2021

Aquestes ajudes a les empreses industrials estan dirigides a impulsar la digitalització de la indústria espanyola i dotar aquestes d'estratègia, iniciatives i accions que els ajudin en aquesta transformació, en el marc de el projecte «Indústria Connectada 4.0».

El pressupost global dels ajuts és de 275.550 euros destinats a pimes i empreses industrials. La Fundació EOI concedirà una subvenció sota la modalitat d'ajut en espècie fins a una quantia màxima de 10.400 euros per empresa industrial beneficiària, impostos inclosos, que completi el procés d'assessorament.

El termini per presentar les sol·licituds és el 12 de gener de 2021.

Indústria Connectada 4.0 és una estratègia impulsada per la Secretaria General d'Indústria i de la PIME (SGIPYME) del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme que té l'objectiu d’incrementar el valor afegit industrial i l'ocupació qualificat en el sector, afavorir un model propi per a la indústria de el futur desenvolupant l'oferta local de solucions digitals, i promovent, també, palanques competitives diferencials per donar suport a la indústria espanyola i impulsar les seves exportacions.

Entre d'altres, consta de dues actuacions complementàries dirigides a empreses industrials:

-FADA (Eina d'Autodiagnòstic Digital Avançada): eina on-line que permet avaluar el grau de maduresa digital de les empreses.

-ACTIVA INDÚSTRIA 4.0: un programa d'assessorament especialitzat i personalitzat, realitzat per entitats consultores acreditades i amb experiència en implantació de projectes d'Indústria 4.0. Aquest programa permet a les empreses disposar d'un diagnòstic de situació i d'un pla de transformació que identifica els habilitadors digitals necessaris en aquest procés de transformació i estableix el full de ruta per a la seva implantació.

Font: Fundació EOI