EXTENSIUS | 30/11/2020  Ruralcat

Extensius.Cat dedica tres articles al desherbatge mecànic

El portal de l’IRTA recull en el darrer butlletí d’Extensius.cat els articles “Deshebratge entre línies: la binadora”, “Deshebratge mecànic en conreus extensius d’hivern, una eina més pel control sostenible de les males herbes” i “Deshebratge en postemergència de cereals d’hivern”.

Deshebratge mecànic

Deshebratge mecànic

El darrer butlletí d’Extensius.cat recull tres articles dedicats al desherbatge mecànic. El primer, titulat “Deshebratge entre línies: la binadora” està signat per Alex Estadella, del Centre de Mecanització Agrària, explica l’ús de la binadora entre línies de cultiu com a control químic per destruir les males herbes i prevenir la producció de llavors. L’article explica les condicions d’ús de la binadora, descriu els seus sistemes de guiat i els sistemes incorporats per treballar en la filera.

El segon article “Deshebratge mecànic en conreus extensius d’hivern, una eina més pel control sostenible de les males herbes”, elaborat pel Programa de Cultius Extensius Sostenible de l’IRTA-Mas Badia, analitza com el desherbatge mecànic, acompanyat d’altres mesures, pot esdevenir una pràctica fonamental per al control sostenible de les males herbes.

L’últim article “Deshebratge en postemergència de cereals d’hivern” està elaborat per Josep Maria Montull ( UdL) i Josep Maria Llenes i Andre Taberner (DARP), i explica com el desherbatge en post-emergència dels cereals permet avaluar les espècies presents a la parcel.la i així definir millor les necessitats de control. La publicació explica les condicions d’aplicació de l’herbicida, el desenvolupament de l’eina IPMWise, elaborada per la Universitat de Lleida amb la col·laboració de la Unitat de Malherbologia del Servei de Sanitat Vegetal del DARP, que permet ajustar les recomanacions d’herbicides a la infestació existent a la parcel·la. I, per últim, el control integrat de MH.

El butlletí mensual d’Extensius.Cat inclou articles tècnics pel maneig de l’explotació agrícola escrits per experts del programa de cultius extensius de l’IRTA, el Departament d’Agricultura i del sector. Hi podreu trobar temes relacionats amb la fertilització, material vegetal, reg, control de plagues i mecanització, entre altres. També s’informa de les properes jornades de transferència i altres activitats d’interès.

Font: Extensius.Cat