PREMIS | 30/11/2020  Ruralcat

Una aplicació d’e-commerce per a productors ecològics i una app que gestiona la informació del món agrari, guanyadores dels Premis Ruralapps

Les apps Ecolocal market i Cultilogic han estat les guanyadores. Les candidatures finalistes han estat l’aplicació La compra, en la modalitat Ciutadania, i SCClients, en la modalitat Professional.

Logo premis Ruralapps

Els Premis Ruralapps tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural

L’aplicació Ecolocal market, que ofereix un e-commerce que geolocalitza els productors d'aliments ecològics amb el consumidor final de proximitat, i l’app Cultilogic, que proporciona un sistema integral de gestió de la informació de qualsevol activitat econòmica del món agrari, són les guanyadores de la setena edició del Premis Ruralapps 2020, en la modalitat Ciutadania i Professional, respectivament, el guardó que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya amb el suport del centre tecnològic Eurecat.

El jurat, presidit pel director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), Carmel Mòdol, i constituït per representants del DARP i d’EURECAT, va examinar i seleccionar les candidatures guanyadores per a cadascuna de les modalitats del premi i, d'entre de 17 candidatures presentades en aquesta edició, set en la categoria professional i 10 en la de Ciutadania, les candidatures premiades han estat:

En  la modalitat de Ruralapps Ciutadania:

-L’aplicació guanyadora ha estat Ecolocal Market, desenvolupada per Elizabeth Ledesma i Monica Pulido d’Ecolocal Market, i ofereix una eina d’e-commerce on els productors agroecològics poden establir el preu, al temps que es facilita que el consumidor tingui accés a compra local. A més de donar visibilitat als productors agroecològics, l’app permet agrupar comandes, un fet que ajuda a arribar a comandes mínimes, millorant la logística i fent-la més justa i sostenible. Durant la pandèmia, s'han pogut afegir d'una manera dinàmica productors per treure el seu estoc i continuar amb la venda del seu producte directament al consumidor final.

-L’aplicació La compra, desenvolupada per Pere Ponsatí, de l’empresa Interactiu Comunicació Digital, ha estat la finalista en la modalitat Ciutadania i el seu funcionament aporta una eina gratuïta de venda online per a productors i comerços de proximitat, amb la finalitat que es puguin beneficiar dels avantatges de la digitalització. L’app permet fer la compra des del mòbil als comerços i productors de proximitat i rebre-la a casa o recollir-la a l’establiment. Mitjançant la geolocalització els usuaris poden veure els establiments donats d’alta al seu voltant o a la ubicació que escullin, navegar pel seu catàleg de productes i afegir-los al cistell per realitzar-ne la compra.

En la modalitat de Ruralapps Professional:

-Cultilogic, desenvolupada per Enric Costas de l’empresa Ecostas Smart Services, ha estat la guanyadora. Gràcies al seu sistema de planificació de recursos empresarials especialitzat en el sector agrari l’aplicació permet integrar tota la informació en una sola plataforma i fa possible la connectivitat de les dades entre els diferents agents, des d’agricultors, ramaders i tècnics fins a l’administració o els proveïdors.

-La finalista ha estat SCClients, una aplicació exclusiva per als clients de Semen Cardona que permet realitzar la comanda dels seus productes de forma ràpida i eficient, controlant les seves dades i característiques.

Els Premis Ruralapps tenen l’objectiu d’impulsar el desenvolupament d’aplicacions mòbils en el marc del sector agroalimentari i rural, i distingir les empreses que hagin desenvolupat les dues millors aplicacions mòbils que contribueixin a la millora del sector agroalimentari, forestal i pesquer i acostin aquests sectors a la ciutadania.

Més d’un centenar de projectes han participat en les diverses edicions dels Premis Ruralapps amb aplicacions innovadores que contribueixen a impulsar la transformació digital del sector agroalimentari, forestal i pesquer.

Trobareu tota la informació de les candidatures al web del DARP http://agricultura.gencat.cat i al portal Ruralcat http://ruralcat.gencat.cat/web/guest/premis-ruralapps .

Font: DARP  

Informació relacionada