AGENDA | 01/12/2020  Ruralcat

La iniciativa Benvinguts a Pagès s’amplia durant tot l’any

El nou projecte vinculat a la festa anual de la pagesia impulsa i promociona les visites a productors i la venda de proximitat de les explotacions de Catalunya durant tot l’any.

Logo de Benvinguts a Pagès tot l'any

Benvinguts a Pagès tot l’any permet participar d’un projecte de país per a la revalorització i promoció del producte local

Benvinguts a pagès, la festa anual de la pagesia, creix per oferir una oferta complementària permanent d’experiències i venda de proximitat per a tots els públics, famílies, escoles i amics, sota el nom Benvinguts a Pagès tot l’any

Aquest nou projecte impulsat des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació conjuntament amb PRODECA, l’empresa pública dels aliments catalans, i amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, vol donar visibilitat a aquells productors de Catalunya que obren les portes de casa seva cada dia per compartir el seu treball al camp, la granja o l’obrador. També a aquells que volen iniciar-se en l’activitat turística i mostrar d’on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere. En definitiva, es tracta d’una iniciativa conjunta per apropar al públic aquelles explotacions que ofereixen visites i activitats durant gairebé tot l’any o bé estan interessades a fer-ho, i que disposen del Segell de Venda de Proximitat.

Benvinguts a Pagès tot l’any dona continuïtat a l’esdeveniment de Benvinguts a Pagès, que se celebra un cop a l’any. En aquest sentit, aquesta iniciativa pretén consolidar una oferta continua al llarg de l’any de visites a productors que ofereixin una experiència atractiva i competitiva al mercat, tot fomentant la venda de proximitat i contribuint a la revalorització de la pagesia i el producte local.

Els productors agroalimentaris adherits a la Venda de Proximitat que ofereixen visites remunerades durant l’any o que desitgen posar en marxa aquesta activitat a la seva explotació, poden formar part d’aquest nou projecte de forma totalment gratuïta. Les activitats turístiques proposades pels productors tindran un preu determinat i  esdevindran un complement a les rendes agràries.

A través de la plataforma Benvinguts a Pagès tot l’any es pot realitzar la inscripció per gaudir de beneficis de promoció i optar a rebre suport i acompanyament professional per dissenyar una experiència turística a l’explotació adaptada al públic final. Des de Benvinguts a Pagès tot l’any es promocionaran les activitats ja existents i totes aquelles que s’afegeixin al projecte. A través del web i de les xarxes socials pròpies es donarà a conèixer el recull de les propostes dels productors que en formen part i les activitats que ofereixen.

Benvinguts a Pagès tot l’any permet participar d’un projecte de país per a la revalorització i promoció del producte local i les seves activitats turístiques vinculades. La participació permet que les explotacions donin a conèixer la seva activitat agrària com una experiència turística atractiva al públic final i posen en valor la feina de pagès donant a conèixer les històries que hi ha darrera de cada producte. A més, fomenta la venda de proximitat del producte agroalimentari directament a client final.

*La implementació i desenvolupament del nou projecte Benvinguts a Pagès tot l’any està supeditat a l’evolució de la pandèmia causada per la Covid 19.

Font: DARP

Informació relacionada