AGENDA | 01/12/2020  Ruralcat

La iniciativa Benvinguts a Pagès s’amplia durant tot l’any

El nou projecte vinculat a la festa anual de la pagesia impulsa i promociona les visites a productors i la venda de proximitat de les explotacions de Catalunya durant tot l’any.

Logo de Benvinguts a Pagès tot l'any

Benvinguts a Pagès tot l’any permet participar d’un projecte de país per a la revalorització i promoció del producte local

Benvinguts a pagès, la festa anual de la pagesia, creix per oferir una oferta complementària permanent d’experiències i venda de proximitat per a tots els públics, famílies, escoles i amics, sota el nom Benvinguts a Pagès tot l’any

Aquest nou projecte impulsat des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació conjuntament amb PRODECA, l’empresa pública dels aliments catalans, i amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, vol donar visibilitat a aquells productors de Catalunya que obren les portes de casa seva cada dia per compartir el seu treball al camp, la granja o l’obrador. També a aquells que volen iniciar-se en l’activitat turística i mostrar d’on neix tot allò que mengem i qui hi ha darrere. En definitiva, es tracta d’una iniciativa conjunta per apropar al públic aquelles explotacions que ofereixen visites i activitats durant gairebé tot l’any o bé estan interessades a fer-ho, i que disposen del Segell de Venda de Proximitat.

Benvinguts a Pagès tot l’any dona continuïtat a l’esdeveniment de Benvinguts a Pagès, que se celebra un cop a l’any. En aquest sentit, aquesta iniciativa pretén consolidar una oferta continua al llarg de l’any de visites a productors que ofereixin una experiència atractiva i competitiva al mercat, tot fomentant la venda de proximitat i contribuint a la revalorització de la pagesia i el producte local.

Els productors agroalimentaris adherits a la Venda de Proximitat que ofereixen visites remunerades durant l’any o que desitgen posar en marxa aquesta activitat a la seva explotació, poden formar part d’aquest nou projecte de forma totalment gratuïta. Les activitats turístiques proposades pels productors tindran un preu determinat i  esdevindran un complement a les rendes agràries.

A través de la plataforma Benvinguts a Pagès tot l’any es pot realitzar la inscripció per gaudir de beneficis de promoció i optar a rebre suport i acompanyament professional per dissenyar una experiència turística a l’explotació adaptada al públic final. Des de Benvinguts a Pagès tot l’any es promocionaran les activitats ja existents i totes aquelles que s’afegeixin al projecte. A través del web i de les xarxes socials pròpies es donarà a conèixer el recull de les propostes dels productors que en formen part i les activitats que ofereixen.

Benvinguts a Pagès tot l’any permet participar d’un projecte de país per a la revalorització i promoció del producte local i les seves activitats turístiques vinculades. La participació permet que les explotacions donin a conèixer la seva activitat agrària com una experiència turística atractiva al públic final i posen en valor la feina de pagès donant a conèixer les històries que hi ha darrera de cada producte. A més, fomenta la venda de proximitat del producte agroalimentari directament a client final.

*La implementació i desenvolupament del nou projecte Benvinguts a Pagès tot l’any està supeditat a l’evolució de la pandèmia causada per la Covid 19.

Font: DARP

Informació relacionada

El més llegit

Butlletins d’informació fitosanitària per al mes de juny

RuralCat estrena l’apartat d’Horta.Net amb informació sobre el programa de col·laboració per al sector hortícola català

Disponible el mapa de parcel·les vitivinícoles georeferenciades