SANITAT ANIMAL | 10/02/2004  Ruralcat

La grip avícola fa disminuir la venda de pollastre a Tarragona

La grip que afecta a diversos tipus d¿aus en els països asiàtics ha provocat un descens d¿un 10% en les vendes de pollastre a Tarragona, segons dades del sector. L¿excés de producció ja ha provocat que, en aquests últims sis mesos, el sector avícola pateixi una crisi i l¿anomenada "grip del pollastre" ha fet augmentar el recel entre els consumidors.

La situació en el sector comença a ser "preocupant", segons Joaquim Llavoré, president de la Societat Avícola Catalana. Llavoré ha afegit que en aquest assumpte "s¿està creant una alarma social" que perjudica el sector i que ha provocat una sensible baixada de preus. Ahir a la Llotja de Reus es venia el pollastre viu a 60 cèntims d¿euro el quilogram, una quantitat molt inferior a la que els productors consideren rentable. Futur negre
D¿altra banda, la Organització Mundial de la Salut va anunciar a Hanoi que l¿eradicació de l¿epidèmia de grip avícola a Vietnam encara està lluny de concretar-se. Dia rere dia, s¿anuncien nous infectats d¿aquesta malaltia que ja ha matat a 14 persones en aquesta nació asiàtica. "No creiem que s¿hagi pogut contenir el virus entre les aus de corral i els humans. Hi ha noves zones infectades, i encara existeix un gran nombre de focus infecciosos sense control", va explicar Pascal Brudon, representant de la OMS a Vietnam. Tot i això, el director del Departament de Veterinària del Ministeri d¿Agricultura, Bui Quang Anh, sense contradir a la OMS, va assegurar que "l¿epidèmia comença a remetre". La grip avícola a Vietnam afecta a 57 de les 64 províncies del país i ha comportat el sacrifici d¿uns 29,4 milions d¿aus malaltes, segons dades oficials. Per la seva banda, la Comissió Europea (CE) destinarà un milió d'euros al Vietnam per combatre l'epidèmia, segons ha informat l'Executiu comunitari. Els ajuts serviran per adquirir equipaments que protegeixin als veterinaris i als ramaders que puguin estar en contacte amb els animals afectats, així com per a l'obtenció de material de laboratori i d'hospital.