AJUTS | 02/12/2020  Ruralcat

Agricultura concedeix més de mig milió d’euros en ajuts a 666 explotacions ramaderes d'oví i cabrum afectades per la crisi de la COVID-19

La finalitat d'aquesta subvenció, de 518.000 euros, és pal·liar els efectes causats arran de la dificultat de comercialització de xais i cabrits durant els mesos de l'estat d'alarma.

Ovelles xisqueta

Aquest ajut busca compensar el sector de l’oví i el cabrum per les pèrdues que ha patit

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha concedit 518.000 euros en ajuts a un total de 666 explotacions ramaderes d’oví i cabrum per compensar la pèrdua de renda originada per la COVID-19.

La declaració de l’estat d’alarma durant els mesos de març i abril va causar als productors d’oví i cabrum limitacions que van derivar en dificultats per comercialitzar amb normalitat les carns. El tancament de la restauració o les dificultats econòmiques de la població són exemples clars que afecten directament la comercialització de xais i cabrits. Aquest ajut busca compensar el sector de l’oví i el cabrum per les pèrdues que ha patit, amb la intenció de mantenir el sector viu i competitiu.

El passat 12 de novembre es va publicar la relació dels expedients concedits i en les properes setmanes es farà efectiu el pagament de l’ajut.

L’import d’aquesta subvenció correspon a fons propis del Departament d’Agricultura i a l’assignació de fons efectuada segons la distribució territorial aprovada pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), aportats pràcticament a parts iguals. Gràcies a l’aportació del DARP, s’ha pogut concedir l’import màxim de 12 euros per animal elegible que preveu la resolució.

Font: DARP