ESTADÍSTIQUES | 14/12/2020  Ruralcat

L’Observatori de la vinya, el vi i el cava publica l’informe del tercer trimestre de 2020

L’informe reflecteix un augment del consum de vi durant el segon trimestre de 2020 derivat del confinament domiciliari, malgrat que la tendència dels darrers mesos continua a la baixa.

Ampolla de vi

L’increment en el consum de vi, produït principalment durant el segon trimestre del 2020, es considera conseqüència del confinament domiciliari

Com cada trimestre, el Gabinet Tècnic del DARP i l’INCAVI publica l’informe corresponent al darrer trimestre de 2020 de l’Observatori de la vinya, el vi i el cava, que les dues unitats validen i supervisen, un cop redactat pel CREDA-UPC.

La publicació del tercer trimestre de 2020 conté apartats sobre l’anàlisi econòmica financera d’indústries dels sectors vinícola català i espanyol, amb informació del 2018, l’evolució dels preus al consum en establiments comercials d’alimentació i informació sobre el consum de vi l’any 2019, tot afegint la informació del primer semestre de 2020, com a especial valoració de la pandèmia de la Covid-19.

Aquest informe correspon a la 51a publicació de l’Observatori de la Vinya, el Vi i el Cava, després de 13 anys en funcionament. En primer lloc es presenta una anàlisi econòmica i financera de les indústries elaboradores de vi a Catalunya i a Espanya per a l’any 2018, amb un resultat positiu. Seguidament, es presenta l’observació dels preus de vi i cava embotellat en establiments comercials, que s’incrementen al 2019 un 2,1% respecte a l’any anterior. A la vegada, l’evolució respecte al trimestre anterior també ha estat a l’alça.

El següent bloc actualitza les estadístiques de consum de vi a la llar a Catalunya. L’any 2019, el consum de vins i escumosos a les llars de Catalunya ha experimentat una nova davallada, seguint la tendència dels anys anteriors. No obstant, pel que fa al darrer semestre de 2020 s’observa un repunt molt important, que trenca amb força les tendències a la baixa. L’increment experimentant pel conjunt de la categoria és del 14,1%, deixant el seu valor a nivells superiors als de l’any 2016. L’increment en el consum de vi, produït principalment durant el segon trimestre del 2020, es considera conseqüència del confinament domiciliari i del tancament del canal de la restauració, però aquest augment només compensa part de la seva davallada.

Aquest és l’informe destacat del darrer butlletí de Novetats Estadístiques que edita setmanalment el DARP amb l'objectiu de difondre les estadístiques elaborades pel Departament que han tingut sortida durant la setmana i també recull els documents de caire estadístic publicats per altres organismes i/o institucions nacionals i internacionals.

Font: DARP