FORMACIÓ A DISTÀNCIA | 12/01/2021  Ruralcat

Es posen en marxa dos nous cursos a distància sobre elaboradors agroalimentaris i gestió de dejeccions líquides de porcí

Els dos cursos s’iniciaran el 9 de febrer i tindran una durada de 20 hores. Les inscripcions s’obriran el proper dilluns 18 de gener.

Formació a distància

Les inscripcions s’obriran el proper dilluns 18 de gener.

El Servei de Formació Agrària del DARP ha posat en marxa dos nous cursos a distància que s’iniciaran el proper 9 de febrer i s’allargaran fins el 12 de març, amb una durada de 20 hores. El primer curs és sobre Petits elaboradors agroalimentaris - Prerequisits I, que està adreçat especialment a persones que treballin o vulguin treballar en la indústria agroalimentària a petita escala i que, en conseqüència, hauran de conèixer què és i per què cal implantar un sistema d’autocontrols i com s’ha de fer.

En aquest curs, a banda d’introduir el sistema d’autocontrols, es practicarà l’elaboració i gestió de quatre prerequisits a través dels següents mòduls:

-Elabora el Pla de control de l'aigua i transforma els teus productes

-Elabora el Pla de neteja i desinfecció i transforma els teus productes

-Controla les plagues i transforma amb seguretat els teus productes

-Pla de formació i capacitació del personal en seguretat alimentària

En un proper curs, que constituirà la segona part (Prerequisits II), està previst tractar la resta d’autocontrols de manera que les persones interessades puguin enllestir un itinerari formatiu complet per a petits elaboradors agroalimentaris.

El segon curs que s’estrena al febrer és sobre Gestió de dejeccions líquides de porcí, que també tindrà una durada de 20 hores.

Aquest curs està adreçat especialment a persones que treballin en el sector de la ramaderia porcina i que tinguin interès en formar-se per a aconseguir gestionar els purins en les fases de producció, emmagatzematge, transport i aplicació de forma agronòmicament i mediambientalment correcta.

En el curs es donaran a conèixer, entre d’altres, les característiques bàsiques dels purins, els requeriments pel que fa al seu emmagatzematge i transport, els components de les màquines d’aplicació, els tipus de sistemes de distribució i els mètodes per determinar la composició o riquesa d’un purí. L’alumne també es familiaritzarà amb el marc normatiu vigent i, concretament, amb les quantitats màximes de nitrogen, la forma d’aplicar els purins i com registrar-ho al llibre de gestió de fertilitzants.

Està previst que la inscripció per a la primera edició d'aquests dos primers cursos s'obri a través de RuralCat el proper dilluns 18 de gener fins el 27 de gener.

Font: DARP