Denominacions d'Origen | 24/11/2003  Ruralcat

Es registra la DOP Mantega de l'Alt Urgell i La Cerdanya

La Comissió Europea ha inscrit la mantega de l¿Alt Urgell i la Cerdanya en el Registre Comunitari de Denominacions d¿Origen Protegides (DOP) i Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP). Amb aquest, ja són cinc els productes catalans que obtenen el reconeixement comunitari.

El 22 de novembre d¿enguany el Diari Oficial de les Comunitats Europees (DOCE) publicava el reglament CE 2054/2003 de la Comissió Europea (veure document adjunt) pel qual s¿acceptava, al no haver aparegut cap al·legació en contra per part d¿algun Estat de la Unió Europea en el darrers sis mesos, el reconeixement de la DOP mantega de l¿Alt Urgell i la Cerdanya. A partir de la seva publicació en el DOCE, aquest producte típic i tradicional català, amb gran reputació a nivell estatal, queda reconegut a tot Europa. La mantega de l¿Alt Urgell i la Cerdanya, que s¿elabora exclusivament amb llet de vaca de raça frisona, es caracteritza per l¿elevada intensitat del seu aroma, amb un punt d¿acidesa, que recorda a l¿avellana.