REG | 02/02/2015  DAAM/RuralCat

L'Oficina del Regant comença la formació de l'IES

El projecte LIFE IES, que s'està portant a terme conjuntament amb l'IRTA, Bdigital i el DAAM a través de l'Oficina del Regant, ha entrat a la fase de difusió del Simulador de Reg Expert. Ja s'han realitzat tres sessions de formació a les escoles agràries de Tàrrega, Solsona i les Borges Blanques.

Una de les sessions formatives sobre el Simulador de Reg Expert. Font: DAAM

Una de les sessions formatives sobre el Simulador de Reg Expert. Font: DAAM

El projecte LIFE IES, que s’està portant a terme conjuntament amb l’IRTA, Bdigital i el DAAM a través de l’Oficina del Regant, ha entrat a la fase de difusió del Simulador de Reg Expert (IES en les seves sigles en anglès). Aquest simulador de reg, que va presentar el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, als Serveis Territorials de Lleida el passat 2 de desembre, ja ha està a disposició dels usuaris a través d’una pàgina web i en el futur es preveu que es trobi accessible a través de Ruralcat.

Una de les funcions encarregades dins d’aquest projecte LIFE a l’Oficina del Regant és la formació i transferència d’aquesta eina als diferents col·lectius d’interès dins el sector del reg que puguin utilitzar-la per a la millora de la seva programació de reg i la millora de l’eficiència en l’ús de l’aigua de reg.

Durant el passat mes de desembre i aquest mes de gener s’han realitzat tres sessions de formació a les escoles agràries del DAAM de Tàrrega, Solsona i les Borges Blanques, on ha permès ensenyar als alumnes dels cicles agraris el seu funcionament i d’aquesta manera poder realitzar formació en diferents aspectes del reg per a la millora de la programació del reg i del seu ús.

Entre les sessions de validació prèvies a la presentació del simulador i aquestes tres sessions ja s’han format 92 persones d’edats diverses que a nivell general han valorat positivament el simulador per a millorar la programació del reg. En totes les enquestes realitzades per conèixer l’opinió dels usuaris cal destacar que gairebé tothom considera que el simulador és fàcil d’utilitzar i que, en general, una proporció important creu que pot servir per millorar la programació del reg.

Durant aquest 2015 des de l’Oficina del Regant es seguirà fent formació a diferents col·lectius, entre ells les escoles agràries del Servei de Formació i tècnics i agricultors, a través de seminaris i s’intentarà arribar al màxim d’usuaris possibles perquè coneguin el funcionament del simulador i el puguin utilitzar per a formar-se i per a millorar la seva pressa de decisions.