FORESTAL | 03/02/2015  RuralCat

Barcelona acollirà la IV Setmana Forestal Mediterrània

La Setmana tindrà lloc del 17 al 20 de març i centrarà les seves sessions en el paper dels boscos mediterranis en la cadena de valor d'una economia verda. Hi participaran representants de la Unió Europea, el Banc Mundial, agències nacionals de cooperació i representants de governs de la zona del Mediterrani, entre d'altres.

Entre els objectius que es treballaran durant les sessions, es vol promoure la innovació, la cooperació intersectorial i el desenvolupament de l’economia, incloent l’economia verda i la bioeconomia, per augmentar la resilència dels ecosistemes forestals, i reforçar la cooperació entre científics i responsables de la presa de decisions per establir una visió comú pel futur del desenvolupament i la gestió dels boscos mediterranis, entre d’altres.

També es prepararà una intervenció conjunta dels diferents països participants al Congrés Forestal Mundial de Durban el setembre vinent.

Les sessions comptaran amb representants d’organismes internacionals, com la Unió Europea, el Banc Mundial, agències nacionals de cooperació i representants de governs de la zona del Mediterrani, entre d’altres.

Durant aquells dies, aprofitant l’estada a Barcelona de representants de diferents entitats, es faran trobades paral·leles, com ara una reunió d’experts en incendis de la Unió Europea, o la reunió dels presidents de federacions forestals europees.

La IV Setmana Forestal del Mediterrani es celebrarà al Recinte Modernista de Sant Pau. Després de l’èxit del Bioeconomy Forum de Barcelona, celebrat el novembre passat, i la trobada el proper mes de maig del Grup de Governadors sobre el Clima i els Boscos, aquestes activitats internacionals reforçaran la projecció del hub forestal mundial de Barcelona.
 

Informació relacionada