Jornada sobre la varietat picapoll
El proper dissabte 29 de novembre tindrà lloc a la Institució Catalana d¿Estudis Agraris (ICEA), a Manresa, una jornada sobre la varietat picapoll organitzada per la Secció de Viticultura i Enologia de la ICEA i amb la col·laboració del Consell Regulador de la Denominació d¿Origen Pla de Bages.
Aquesta jornada, durant la qual es discutirà la situació de la varietat al Pla de Bages, inicia un seguit de conferències, actes i activitats centrats en les varietats catalanes. La varietat picapoll, autòctona de la denominació d¿origen Pla de Bages i única a l¿Estat espanyol, dóna uns vins blancs d¿una gran qualitat. La jornada s¿iniciarà a les 9.30 del matí en els locals de la Denominació d¿Origen Pla de Bages (Casa de la Culla, Carrer de la Culla, s/n, de Manresa) amb dues ponències. La primera d¿elles, amb el títol Característiques de la denominació d¿origen, estarà a càrrec del Sr. Valentí Roqueta, president del Consell Regulador de la Denominació d¿Origen Pla de Bages. La segona, centrada en les Característiques de la varietat picapoll, estarà a càrrec de l¿enòleg Joan Soler. A les 11.00 hores està prevista una visita, guiada per l¿enòleg Víctor Berenguer, al Celler Cooperatiu d¿Artés on es realitzarà una discussió sobre la varietat picapoll i es podran realitzar tasts dels seus vins. Una altra visita, aquest cop dirigida per l¿enòleg Joan Soler, tindrà lloc als cellers i a la finca Masies d¿Avinyó a les 12.30 hores. A l¿igual que a l¿anterior, s¿obrirà una discussió sobre els vins de la varietat picapoll i es permetrà visitar les barraques de vinya. La jornada, que es limitarà a un màxim de 25 persones per ordre d¿inscripció i és gratuïta per als socis de la ICEA, altres filials de l¿IEC i estudiants, conclourà amb un dinar al restaurant l¿Abadal de Santa Maria d¿Horta d¿Avinyó.