PORCÍ | 04/02/2015  IRTA/RuralCat

BDPorc arribarà a Portugal

La Federació Portuguesa d'Associacions de Suinicultors (FPAS) serà l'encarregada de recollir les dades de les explotacions porcines portugueses i remetre-les periòdicament al BDporc. També es vol celebrar, el 2016, els primers 'Porco d'Ouro', una gala de premis a l'estil dels Porc d'Or.

BDporc

El passat 22 de gener a la ciutat de Montijo (Portugal), i de la mà de la Federació Portuguesa d'Associacions de Suinicultors (FPAS), l'IRTA va dur a terme la presentació i llançament del concepte BDporc als principals porcicultors portuguesos.

Davant més de 50 empreses porcines portugueses, Pedro López, Director del BDporc, va explicar la idea de la creació del "BDporc Portugal", idea excel·lentment acollida per les empreses, que van mostrar el seu interès i predisposició per a la seva posada en marxa durant el present any 2015, considerant aquest projecte com una eina de gestió molt important per a l'ajuda a la presa de decisions i per a l'eficiència del sector porcí portuguès.

Serà la pròpia FPAS qui s'encarregarà de la recollida de dades de les explotacions porcines portugueses, independentment del programari de gestió porcina que utilitzin, i remetent periòdicament els mateixos al BDporc. D'altra banda, ja que es tracta d'un esdeveniment directament relacionat amb el BDporc, va quedar clara la intenció de celebrar, el 2016, la primera edició del 'Porco d'Ouro', la gala de premis a l’estil dels Porc d’Or , per incentivar i reconèixer el treball i esforç de les explotacions porcines portugueses.

L'IRTA porta 21 anys gestionant a Espanya el BDporc, Banc de Dades de referència del porcí espanyol, sistema que permet el seguiment i control dels resultats tècnics de les explotacions. El BDporc ha permès a les empreses de porcí conèixer i avaluar la situació relativa de les seves explotacions en relació als estàndards de referència del sector, rebre informes tècnics trimestrals i tenir accés a l'e-BDporc, eina en línia que ofereix a l'usuari l'accés immediat, segur i permanent a tota la informació generada, així com també a una sèrie d'eines avançades per a l'anàlisi automàtic de les dades i la comparació sistemàtica amb els grups de referència establerts i l'ajuda a la presa de decisions.
 

Informació relacionada