SANITAT VEGETAL | 09/02/2015  RuralCat/DAAM

Torna l'SmartFruit IPM International Congress amb moltes novetats i un format més interactiu

La segona edició, que es celebrarà a Barcelona el dies 11 i 12 de març, comptarà novament amb experts en plagues i gestió integrada de reconegut prestigi en les diverses taules tècniques i de debat que es portaran a terme sobre un ventall de cultius més ampli.

Una imatge de l'SmartFruit IPM International Congress del 2014. Font: DAAM

Després de l’èxit de la primera edició de l’any passat, amb la presència de més de 70 experts mundials en les ponències tècniques i més de 800 congressistes, el Palau de Congressos de la Fira de Montjuïc de Barcelona tornarà a celebrar l’SmartFruit IPM International Congress, que enguany comptarà amb algues novetats per mirar de fer més interactiu i ampli el Congrés.

La celebració de la primera edició 2014 es va fer coincidir amb l'entrada en vigor de la directiva 2009/128/CE, d'ús sostenible dels plaguicides, que estableix que els Estats membres han d'adoptar totes les mesures necessàries per fomentar la gestió de plagues amb baix consum de plaguicides, donant prioritat, quan sigui possible, als mètodes no químics, de manera que els usuaris professionals de plaguicides optin per les pràctiques i els productes que suposin riscos mínims per a la salut humana i el medi ambient, d'entre tots els disponibles per tractar un mateix problema de plagues.

L’SmartFruit IPM International Congress pretén consolidar-se com el congrés internacional de referència sobre gestió integrada de plagues (GIP), i esdevenir així una de les cites més importants a nivell europeu sobre la sanitat vegetal.

Per aquest motiu la segona edició prevista per als dies 11 i 12 de març de 2015 comptarà novament amb experts en plagues i gestió integrada de plagues de reconegut prestigi en les diverses taules tècniques i de debat que es portaran a terme.

 

Més cultius i més experts

 

L’edició d’enguany s’ha plantejat de manera que les taules tècniques es centrin en les dues de les plagues clau de cadascun dels cultius que tractarà el congrés. En aquest sentit cal destacar el fet que a més dels cultius que ja van ser objecte de ponències en l’edició del 2014 (pera, poma, presseguer/nectariner, olivera, vinya i cítrics), l’edició d’enguany s’amplia també al debat sobre la gestió integrada de de plagues i malalties de les hortalisses, la maduixa, l’avellaner, l’ametller i el noguer, i també hi haurà dues taules rodones sobre les plagues de quarantena i les alertes fitosanitàries.

En total, doncs, seran catorze taules rodones en les quals es farà una presentació tecnicocientífica de la plaga o malaltia que es tracti en aquella taula i en la que posteriorment s’obrirà un debat amb la participació d’un representant dels tècnics assessors en GIP i un representant dels productors.

Novament, i amb el nou format proposat, l’SmartFruit pretén ser un congrés amb vocació clarament internacional que aplegui alguns dels millors investigadors i experts en gestió integrada de plagues i malalties d’arreu del món.

 

Fruit Business Forum

 

Una segona novetat del congrés d’enguany és l’edició conjunta del Fruit Business Forum Export.Cat com a plataforma de negocis amb la participació de productors i exportadors de fruita de Catalunya i d’importadors i distribuïdors de diferents mercats mundials.

El Fruit Business Forum comptarà amb la participació de més de quinze 10 països convidats i participants, d’entre els que destaquen els de mercats importants per als productes hortofructícoles com els de l’Orient mitjà (Unió d’Emirats Àrabs, Aràbia Saudí, Qatar, ...), els de centre i nord Amèrica (EEUU, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Mèxic, Canadà, ...), els d’Àsia (Xina, Índia ...) o els de l’Europa oriental (Bielorrússia, Ucraïna...).

L’objectiu del fòrum és generar una plataforma on els interessos de totes les parts es puguin reunir per a generar fluxos de negoci.

Destaquen de la trobada la reunió institucional de negocis del primer dia (11 de març, a les 10.30 hores), presidida pel conseller Josep M. Pelegrí, amb tots els operadors convidats. Del segon dia de fòrum destaca les trobades “B2B” entre importadors, distribuïdors, productors i exportadors de fruita.