FORESTAL | 17/02/2015  RuralCat

La Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya es consolida

La quarta edició de la Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya es celebrarà enguany els dies 19, 20 i 21 de febrer a Vic. Compta amb un centenar expositors d'empreses i institucions relacionades amb el sector i acollirà conferències, ponències i presentacions on s'exposaran casos pràctics, experiències reals i resultats de recerques.

Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya

Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya

La Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya comptarà enguany, al Recinte Firal El Sucre de Vic, amb un centenar d’expositors d’empreses i institucions com distribuïdors de marques de calderes de biomassa i de maquinària diversa, instal·ladors, fabricants, consultors energètics, entre altres. La majoria dels expositors procedeixen de Catalunya, però també n’hi ha d’altres comunitats com Euskadi, Astúries, Madrid, Galícia, i Castella-Lleó. La mostra estarà oberta els dies 19, 20 i 21 de febrer de 10h a 19h.

Les Jornades Tècniques es duran a terme a l’edifici del VIT (Vic Integració Tecnològica), situat al costat del Recinte Firal El Sucre, i consistiran en conferències i presentacions on s’exposaran casos pràctics, i on també s’abordarà l’estat actual de la recerca i innovació en el camp de la biomassa.

El dijous 19, la jornada començarà a les 9:30h del matí i les ponències giraran entorn de la bioeconomia, el mercat de l’energia i també es presentarà la Setmana de la Fusta de Catalunya, a més de casos pràctics com el Clúster de la Biomassa, els resultats del projecte Elena o la mobilització d’estella forestal.

La jornada de divendres, que començarà a la mateixa hora, girarà entorn dels casos pràctics com l’experiència conjunta dels ajuntaments d’Aiguafreda, Tagamanent, El Brull i Seva, la Termosolar Borges o les experiències de desembosc.

Com a activitat paral·lela, durant la tarda del dijous, també s’ha organitzat una visita a instal·lacions de calderes de biomassa al Berguedà.

La Fira de la Biomassa Forestal de Catalunya està organitzada per l’Ajuntament de Vic, la Generalitat de Catalunya, a través del Centre de la Propietat Forestal, l’Institut Català d’Energia i la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Consell Comarcal d’Osona, i compta amb la col·laboració de les quatre diputacions catalanes.