MÓN RURAL | 19/02/2015  DAAM/RuralCat

Olot acull el 3er Fòrum de Joves Emprenedors en l'Àmbit Rural

L'objectiu del Fòrum és la generació de sinèrgies entre els joves i els emprenedors d'experiències d'èxit, per tal que els joves segueixin els seus exemples i iniciïn la creació de petites empreses per a diversificar i dinamitzar l'economia en l'àmbit rural, evitant el seu despoblament.

Imatge del programa del fòrum. Font: DAAM

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), amb la col·laboració del grup Leader Associació per al Desenvolupament Rural de la zona Nord-oriental de Catalunya (ADRINOC), ha organitzat el tercer Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural, que se celebrarà aquest divendres, 20 de febrer, a la sala d’actes de l'esmentat Institut, a Olot.

Durant el Fòrum es presentarà els ajuts adreçats als joves agricultors i els ajuts del Leader per a les empreses no agràries de l’àmbit rural, en el marc del nou Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020.

Les jornades també inclouran un espai de presentació d’experiències d’èxit de negocis de l’àmbit rural com és el cas de:

 

  • Mas Illa de Llanars, explotació ramadera dedicada a la producció de carn de poltre ecològic al Ripollès.
  • Els Ous d’en Mateu, explotació ramadera especialitzada en la producció i venda d’ous ecològics a Vilanna.
  • Can Garús, explotació agrària especialitzada en la producció i venda de verdura fina a Llers;
  • Rocanegra de Santa Pau, explotació ramadera especialitzada en la producció i venda de pollastres ecològics del Penedès.
  • Horticultura Telles, explotació agrària dedicada a la producció i venda d’hortalisses de proximitat a Riudellots de la Selva.
  • Formatgeria mas Alba, explotació ramadera especialitzada en la producció i venda de formatges de cabra a Vilademuls.

 

El Fòrum finalitzarà amb un debat i taula rodona entre els ponents i un dinar posterior durant el qual es vol crear un espai de contacte entre tots els assistents per tal que puguin intercanviar experiències i opinions.

El Fòrum de Joves Emprenedors en l’Àmbit Rural va començar fa dos anys amb un gran èxit de públic, procedent de diferents punts de les comarques gironines i d’Osona. Aquestes jornades volen ser un punt de trobada en què els joves emprenedors que vulguin iniciar una activitat puguin aprendre d’experiències iniciades per altres joves que han aconseguit portar a bon port les seves idees empresarials.