Jornada sobre producció i comercialització de ramaderia ecològica
El dimecres 12 de novembre tindrà lloc a l¿Escola de Capacitació Agrària del Solsonès a Olius (Solsona) una jornada tècnica sobre producció i comercialització de ramaderia ecològica. Al llarg de la jornada s¿analitzaran aspectes com els requisits tècnics de la carn ecològica i la seva distribució.
Aquesta jornada tècnica s¿obrirà a les 9.30 h amb la inauguració a càrrec del delegat territorial del Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) a Lleida, Joan Fabregat. La primera ponència començarà a les 10.00 h, amb la directora tècnica del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Amaya Prats, que analitzarà ¿Els requisits tècnics de la producció i comercialització de la carn ecològica¿. A les 11.15 h, Xavier Florensa, de Biomarketing Consultors, parlarà sobre ¿Distribució i comercialització de la carn ecològica a Catalunya¿. Després, a les 12.00 h, hi haurà la intervenció d¿associacions de productors, escorxadors i comercialitzadors de carn ecològica, amb la participació del president de l¿Associació de Ramaders Ecològics de l¿Alta Ribagorça, Pere Escales; el gerent de l¿escorxador MAFRISEU de la Seu d¿Urgell, Domènech Estany; i el gerent d¿Ecològica del Pirineu SL i vicepresident de l¿Associació de Ramaders Ecològics del Pallars Jussà, Jaume Jornada. Després d¿una taula rodona a partir de les 13.15 h amb la participació de tots els ponents, el director general de Producció Agrària i Innovació Rural del DARP, Xavier Coll, farà la cloenda. La jornada tècnica sobre producció i comercialització de ramaderia ecològica tindrà per escenari l¿Escola de Capacitació Agrària del Solsonès a Olius (Solsona), i està organitzada per l¿Oficina comarcal del Solsonès del DARP.