FIRES I SALONS | 24/02/2015  Fira de Mollerussa/RuralCat

La Fira de Sant Josep de Mollerussa aposta per les jornades demostratives

El certamen, que celebra la seva 143 edició del 19 al 22 de març, convoca per segon any un concurs d'empreses start-up. Pel que fa a les jornades, es celebraran 12 jornades tècniques i 4 jornades de demostració de camp de maquinària i eines agrícoles.

Imatge d'una jornada demostrativa. Font: Fira de Mollerussa

Imatge d'una jornada demostrativa. Font: Fira de Mollerussa

L'objectiu marcat en els últims anys des de Fira de Mollerussa d'organitzar certàmens que combinin el caràcter expositiu de la fira amb el demostratiu, fa un pas més aquest any amb un programa de Jornades Tècniques paral·lel a la propera 143 Fira de Sant Josep on les sessions demostratives prenen especial rellevància, amb la convocatòria de fins a quatre jornades de demostració de camp de maquinària i eines agrícoles.

La prioritat per a aquest tipus de jornades respon al repte de l'ens firal de "trencar" amb l'estereotip de fira tradicional, apostant per la innovació i demostració tecnològica.


Aquestes sessions es duran a terme els dies 12, 19, 20 i 21 de març i es presenten com a "Jornada demostrativa d'equips d'aplicació de fitosanitaris en cultius extensius i estacions ITEAF", "Noves tecnologies aplicades a la maquinària agrícola. Jornada de demostració", "Simulador de reg expert a l'abast del regant" i "Presentació de productes Infaco i especialment aclaridors de flors en fruiters".

Pel que fa a la resta d'activitats convocades en el marc de la 143 Fira de Sant Josep, que se celebrarà del 19 al 22 de març, es realitzaran fins a 12 Jornades Tècniques on s'abordaran temes d'actualitat i interès en sessions com "La qualitat i el reg a la fruita dolça", "Planifiquem el futur de les nostres plantacions", "Canvi de model en la gestió de la fertilització i les dejeccions ramaderes" o "La nova PAC i el nou PDR".

L'organització del programa de jornades compta amb, entre altres, les següents institucions i empreses: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, IRTA, BDIGITAL, RURALCAT, FEMAC, Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, Associació de Tècnics d'ADV de Lleida, Grup Agrotecnologia, AGRICHEM, Unió de Pagesos, JARC, Osvald Ferreteria i Electrocoup i Fira de Mollerussa, a més de nombroses col·laboracions del sector.

 

Més participació internacional a la 14a Borsa de Cereals amb inscrits, per primera vegada, dels Estats Units

 

Es complementarà el programa amb diverses presentacions de productes fitosanitaris, reunions professionals i cites tan esperades com la 14a Borsa Interpirinenca de Cereals, trobada que preveu aquest any augmentar la seva internacionalitat amb inscrits procedents, per primera vegada, dels Estats Units. Aquesta convocatòria, que va reunir l'any passat 400 operadors, compta ja amb la reserva d'assistents de Catalunya, resta d'Espanya, França, Suïssa, Rússia i Ucraïna. La Borsa es farà el divendres dia 20 de març.

Els dies 21 i 22 tindrà lloc també una nova edició del Concurs de Conducció de Carretons d'Elevació organitzat per Tallers Antoni Miquel.

 

Sorteig de dos estands gratuïts a la Fira

 

D’altra banda, per segon any consecutiu, l’ens firal convoca un concurs d’empreses ‘start-up’ i que tindrà com a premi, per als dos projectes guanyadors, un estand promocional gratuït a la 143 Fira de Sant Josep. El plaç de presentació dels projectes que vulguin participar està obert fins el proper 28 de febrer. Entre els requisits per participar-hi està el de ser empreses constituïdes a Catalunya en un termini no superior a tres anys, amb un projecte innovador i amb un valor afegit que obri una oportunitat de mercat.

Amb aquest concurs, des de Fira de Mollerussa es vol recolzar els emprenedors ajudant-los en la seva introducció al mercat i que entrin en contacte amb potencials clients i inversors.

 

Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials

 

Un altre dels aspectes interessants del certamen és el Premi de la Maquinària Agrícola, Ramadera i Instal·lacions Agroindustrials, concurs que es marca com a objectiu destacar i reconèixer les novetats tècniques exposades així com facilitar la seva divulgació en el sector agrari. La convocatòria inclou tres premis: Premi Especial d'Innovació, al constructor / expositor de Maquinària Agrícola i / o Ramadera de l’Estat espanyol, dotat amb 1.600 euros i Placa d'Honor; Premi d'Innovació en Maquinària Agrícola, dotat amb 1.100 euros i Placa d'Honor; i el Premi d'Innovació en Maquinària o Instal·lacions Agroindustrials, dotat amb 1.100 euros i Placa d'Honor, i atorgat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya, Demarcació de Lleida.

En el marc del certamen agrari també es durà a terme una edició més el Concurs de Disseny i Estètica a la Fira de Sant Josep. Premi Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Lleida.

La 143 Fira de Sant Josep va reunir en la seva última convocatòria 283 expositors directes, mentre que es van registrar 180.000 visitants atrets per l'important parc expositiu amb les últimes novetats i tendències per al sector.

Trobada professional ineludible, la Fira de Sant Josep va disposar en l'anterior edició una superfície neta ocupada d'uns 25.000 m2, distribuïts en espais diferenciats i sectoritzats. La fira disposa d'un Recinte Exterior, on s'ubica la maquinària agrícola i complements per a l'agricultura i la ramaderia, així com un destacat Saló del Tractor; els Pavellons Firals, destinats a complements per a l'agricultura i la ramaderia, entitats, alimentació i multisectorial, i el Saló de l'Automòbil, localitzat al Recinte Piscines.

 

Informació relacionada