REG | 25/02/2015  DAAM

Finalitza el Curs de conceptes bàsics d'agronomia i instal·lacions de reg de Verdú

En aquest curs han participat 29 agricultors que n'han fet una valoració molt bona. Han obtingut una base inicial adequada que els pot ajudar a triar la instal·lació adaptada al tipus de cultiu que vulguin dur a terme.

Visita tècnica dels agricultors a una parcel·la de reg localitzat. Font: DAAM

Visita tècnica dels agricultors a una parcel·la de reg localitzat. Font: DAAM

Amb l’objectiu de proporcionar una base tècnica de decisió i acompanyament als nous regants de la zona Verdú del Segarra-Garrigues, es va iniciar el dia 2 de febrer un curs de 20 hores sobre agronomia i instal·lacions de reg que ha finalitzat amb una visita el dia 20 de febrer.

Aquest curs es va dividir en 6 sessions on es va presentar una part tècnica de coneixement d’instal·lacions de reg amb explicacions sobre el capçal de reg i les instal·lacions de reg localitzat i d’aspersió. Aquestes sessions, juntament amb la visita tècnica al camp, les va dur a terme l’expert Xavier Guixà, d’Infraestructures.cat.

D’altra banda, es van dur a terme sessions temàtiques sobre diferents possibles cultius des d’un punt de vista de viabilitat tècnica i, en alguns casos, econòmica. Aquestes sessions, les van dur a terme diversos experts en els diferents cultius: Xavier Miarnau de l’IRTA en el cas de l’ametller, Xavier Vallverdú de l’IRTA en el reg de l’olivera, Pere Muñoz de l’IRTA en el cas d’hortícoles, Jaume Lloveras de l’UdL en el cas d’extensius i Xavier Bordes i Daniel Alfonso de Codorniu en el cas de la vinya.

La visita tècnica va ser a una parcel·la de reg localitzat en llenyosos, i posteriorment a una parcel·la de reg localitzat subterrani en cultius extensius, a una parcel·la de cobertura en aspersió i a una parcel·la amb pivot.

Han participat en aquest curs 29 agricultors que n’han fet una valoració molt bona. Han obtingut una base inicial adequada que els pot ajudar a triar la instal·lació adaptada al tipus de cultiu que vulguin dur a terme.

Aquest curs, organitzat per l’Escola Agrària de Tàrrega – Oficina del Regant, ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Associació de Defensa Vegetal del Riu Corb, l’Associació ACORD, la Comunitat de Regants del Segarra-Garrigues, Codorniu i l’Ajuntament de Verdú, que ha cedit els espais on s’ha impartit el curs.