SECTOR OLEÍCOLA | 25/02/2015  DAAM/RuralCat

Olikua torna a guanyar en el concurs de la XX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre

L'oli Olikua, produït per l'alumnat de l'Escola Agrària de Gandesa, ha assolit un nou èxit en ser guardonat per tercer any consecutiu com a millor oli d'oliva verge extra de la Terra Alta, en el marc del XXXI concurs d'olis de la XX Fira de l'Oli de les Terres de l'Ebre. Aquest concurs és el més antic dels que se celebren a l'Estat espanyol, i no cal dir que té un prestigi reconegut.

Dues ampolles de Olikua amb el guardó del concurs. Font: DAAM

Dues ampolles de Olikua amb el guardó del concurs. Font: DAAM

El jurat del premi estava constituït pels membres del Panell Oficial de Tast d’Olis de Catalunya, restauradors, productors i experts del sector de les Terres del Ebre.

Aquest oli representa fidelment els olis produïts a la comarca, amb la varietat Empeltre 100% aquest any recollida en verd que ha aconseguit una major aportació d’aromes de fruita i atributs verds.

Cal dir que les olives són de producció pròpia, procedents de la finca de l’Escola mateixa. D’aquesta manera, es tanca tot el cicle producció–elaboració–comercialització amb el treball dels temes dins dels crèdits corresponents del Cicle Formatiu. L’Escola dóna molta importància a la valoració anònima i a cegues d’experts externs, a fi d’aconseguir indicadors prou fiables de la qualitat dels nostres productes.

El concurs d’olis de la XX Fira de l’Oli de les Terres de l’Ebre va tenir lloc els dies 20, 21 i 22 de febrer, a Jesús.