FITXA TÈCNICA | 24/02/2021  Ruralcat

Publicada la fitxa tècnica “Desherbatge mecànic dels cereals d’hivern amb la grada de pues flexibles”

A la fitxa, elaborada pel DARP i l’IRTA, s’analitzen les característiques i ús d’aquesta eina de desherbatge en els cultius de cereals d’hivern.

Deshebratge mecànic

Al document tècnic també s’explica com es pot millorar el control de les males herbes

Ja està disponible a Ruralcat la fitxa tècnica nº 76 “Desherbatge mecànic dels cereals d’hivern amb la grada de pues flexibles”, elaborada pel DARP i l’IRTA en el marc del PATT.

La grada de pues flexibles és una eina de desherbatge formada per un conjunt de cossos modulars amb pues inclinades. A la fitxa s’expliquen les característiques d’aquestes grades, com es poden regular per trobar un equilibri entre l’eficàcia en el control de les males herbes i la selectivitat al cultiu i quins són els criteris per a la seva utilització.

Al document tècnic també s’explica com es pot millorar el control de les males herbes, a través d’informació pràctica com les eficàcies mitjanes, els grups de males herbes que permeten millors resultats, l’afectació de l’estat del sòl i les condicions climatològiques. Així mateix, es donen resposta a alguns dubtes sobre la gestió de l’eina com la forma de reduir els possibles danys al cultiu, la rendibilitat econòmica, l’impacte ambiental i pràctiques agronòmiques per aconseguir una baixa densitat de males herbes.

Font: RuralCat