AGENDA | 25/02/2021  Ruralcat

Lleida acollirà els dies 25 i 26 de novembre el Fòrum #DATAGRi2021

L'esdeveniment de referència del sud d'Europa per a l'impuls de la transformació digital en el sector agroalimentari aterra a la capital lleidatana amb un destacat suport institucional. Si la pandèmica ho permet, es realitzarà sota una modalitat híbrida, amb presencialitat limitada i retransmissió online.

Fòrum Datagri

DATAGRI 2020 va tancar la seva edició virtual amb una audiència global de més de cinc milions de persones

Lleida acollirà durant els dies 25 i 26 de novembre de 2021 la IV edició del Fòrum DATAGRI, l'esdeveniment de referència del sud d'Europa per a l'impuls de la transformació digital en el sector agroalimentari. Així s'ha donat a conèixer durant l'última reunió del Comitè Organitzador, celebrada de forma online, i en el qual s'ha aprovat per unanimitat la candidatura de la ciutat catalana, presentada de manera conjunta pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida, la Universitat de Lleida, l’IRTA, EURECAT i Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Durant la trobada, els membres de Comitè Organitzador de #DATAGRI2021, la Coordinadora d'Organitzacions d'Agricultors i Ramaders (COAG), Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya, la companyia tecnològica HISPATEC i la ETSIAM de la Universitat de Còrdova, han destacat la qualitat tècnica de la proposta, la proactivitat del comitè local, el gran suport institucional i el potencial agroalimentari de Lleida.

Així mateix han avançat que, si l'evolució de la pandèmia ho permet, #DATAGRi2021 pretén recuperar el seu format original: el primer dia "Fòrum Day", amb ponències de destacats experts i casos d'èxit internacionals i el segon dia, "Farming Day", una jornada demostrativa de camp en què els visitants podran descobrir les solucions més innovadores relacionades amb la intel·ligència artificial, big-data, IOT "internet de les coses", sensorització, connexions via satèl·lit, etc ..., aplicades a la presa de decisions en el sector agroalimentari. Tot això sota modalitat híbrida, amb presencialitat limitada i retransmissió online.

DATAGRI 2020 va tancar la seva edició virtual amb una audiència global de més de cinc milions de persones, amb un abast de 1,2 milions en xarxes socials, 3,5 milions d'impactes a través dels mitjans de comunicació especialitzats, 80 ponents, 1.785 inscrits de 20 països i més de 10.000 visualitzacions acumulades al canal oficial de Youtube.

Font: Data Agri

Informació relacionada