AJUTS | 26/02/2021  Ruralcat

Convocats els ajuts directes a l'agricultura i la ramaderia i altres règims d'ajut per a la campanya 2021

El DARP convoca per a la campanya 2021 els ajuts del règim de pagament bàsic, de petits agricultors i ajuts associats per a les persones agricultores i ramaderes.

Agricultura

La data límit per a presentar les sol·licituds és el 30 d’abril de 2021

Pel que fa als ajuts al pagament bàsic, s’inclouen els ajuts al pagament  per pràctiques agrícoles beneficioses per al medi ambient i el pagament complementari per als joves agricultors/es. 

Pel que fa al règim de petits agricultors s’obren els ajuts associats per a les persones agricultores al cultiu de l'arròs, als cultius proteics, als fruits de closca i les garrofes i als llegums de qualitat. Per últim els ajuts per a persones ramaderes inclouen l’ajut associat per a les explotacions que mantenen vaques alletants, per a les explotacions de boví d'engreix, per a les explotacions de boví de llet, d'oví i de cabrum. També s’inclouen els ajuts associats als ramaders de boví de llet, de boví d’engreix i d’oví i cabrum que van mantenir drets especials l'any 2014 i no disposen d'hectàrees admissibles per a l'activació de drets de pagament al règim de pagament bàsic. 

Els ajuts tenen un pressupost de 4,8 milions d’euros i estan convocats són finançats pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) en el 100% de la despesa. 

La data límit per a presentar les sol·licituds és el 30 d’abril de 2021.

Font: DOGC

Informació relacionada