Inaugurada la nova planta d¿elaboració de productes agroalimentaris de l¿ECA de Tàrrega
L¿Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega compta des d¿ahir amb una nova planta d'elaboració de productes agroalimentaris. El seu objectiu és desenvolupar els coneixements del cicle formatiu de grau superior d¿indústria alimentària i elaborar productes en els cursos de formació contínua d¿especialitat agroalimentària.
Instal·lacions de l'ECA de Tàrrega. Foto: DARP
La nova planta, amb una superfície dels 215 m2 i amb una inversió entre obres i equipaments de 73.431 euros, va ser inaugurada ahir pel conseller d¿Agricultura, Josep Grau. En aquesta planta d'elaboració de productes agroalimentaris de Tárrega, els alumnes produiran vi jove, vi envellit, melmelades, conserves, olis, licors, cava, mel i sucs de fruita, i el Departament d¿Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) els facilitarà una ocupació a través dels programes de garantia social. L¿Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega és un dels 14 centres i escoles de capacitació agrària que conformen la xarxa d¿escoles del DARP. En aquests centres i escoles, es cerca la millor qualificació professional del sector agroalimentari i rural mitjançant la formació professional, el reciclatge i la formació contínua. En aquests darrers anys, l¿ECA de Tàrrega ha comptat amb un total de 2.632 alumnes que han participat en 158 cursos formatius. En declaracions a Efeagro, el conseller Grau va destacar l'actual moment que viu la formació agrària i va recordar que "hem reforçat els plans d'estudi, iniciat un pla d'inversions per a modernitzar instal·lacions com aquesta de Tárrega i augmentat aquest esforç amb inversions en dos centres importants de referència: el conveni UDL-IRTA en el sector agroalimentari i el centre carni de la Universitat de Girona, a Monells". El conseller va afegir que "tenim 5.500 alumnes en la formació no reglada". En la seva opinió, "en aquests moments Catalunya està dintre de la banda positiva del no envelliment de la seva població agrària, com ho acredita la gran incorporació de joves en les explotacions, la creació de moltes SAT, de cooperatives i d'altres formes associatives amb gent jove, el que fa que la radiografia del nostre panorama sigui molt diferent a la mitjana de l'Estat".