RURAL | 01/03/2021  Ruralcat

L’Agenda Rural de Catalunya ja ha iniciat el període de participació ciutadana

El document recull propostes sobre el repte demogràfic, la gestió de la biodiversitat o la transició energètica. La recollida de propostes s'allargarà fins al 26 de març.

Entorn rural

L'Agenda Rural de Catalunya és un element clau per a l'equilibri i la cohesió territorial del país

Ja s'ha iniciat el període per aportar idees al voltant de l'Agenda Rural de Catalunya, un full de ruta per al desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, incorporant els Objectius de Desenvolupament Sostenible. En el procés hi poden participar persones de forma individual o col·lectiva, associacions i entitats. La recollida de propostes s'allargarà fins al 26 de març al web https://www.desenvolupamentrural.cat/formulari.

La Comissió Interdepartamental de Despoblament Rural, que coordina el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), va acordar, el passat 10 de setembre de 2020, la creació d'un grup de treball, coordinat per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació de Micropobles de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis (ACM), i el Consell Assessor de Desenvolupament Sostenible (CADS), per a l'elaboració d'una proposta d'Agenda Rural de Catalunya, que permetrà fixar les actuacions en matèria de desenvolupament territorial de cara als propers anys. Durant aquests mesos, les tres entitats, de manera coordinada amb el DARP, han estat treballant l’estratègia a seguir per a començar a concretar els treballs que han de permetre la redacció de l’Agenda Rural.

L'Agenda Rural de Catalunya és un element clau per a l'equilibri i la cohesió territorial del país i busca identificar les necessitats de l'espai rural i garantir-ne les condicions de vida i de desenvolupament a través de la diversificació econòmica. El món rural es troba davant un seguit de reptes entre els que destaquen el despoblament, la gestió territorial, la conservació i millora de la biodiversitat i la prevenció d'incendis, i la transició energètica. L’Agenda també vol establir un sistema de governança per fer valer les necessitats de l'espai rural en totes les polítiques del país.

Font: DARP