AJUTS | 04/03/2021  Ruralcat

Aprovats 232 expedients d'ajuts a projectes d'instal·lació de joves a l'activitat agrària de la convocatòria 2020

S’ha aprovat la totalitat dels projectes sol·licitats, amb un import total de 6,5 milions d’euros. L’objectiu dels ajuts és fomentar la viabilitat de les explotacions agràries, i d’assolir un desenvolupament rural sostenible.

Jove pagesa

Els ajuts tenen un import total de més de 6,5 milions d’euros en forma de subvenció directa

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) dóna suport als joves emprenedors catalans que en la convocatòria 2020 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. Així s’ha resolt favorablement un total de 232 expedients d’ajuts per un import total de més de 6,5 milions d’euros en forma de subvenció directa. Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut per davant de la resta d’ajuts del Contracte Global d’Explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement la totalitat dels projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria.

Tot i les difícils circumstàncies de la convocatòria 2020 per la Covid 19, la reducció en el nombre de beneficiaris de l’ajut en relació a l’any anterior és mínima, quedant palesa la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país.

L’objectiu dels ajuts del CGE és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals, i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries, i d’assolir un desenvolupament rural sostenible.

Per a més informació, i mapes de distribució territorial:

http://agricultura.gencat.cat/ca/detalls/Noticia/210305_not_resolucions_ajuts_joves_202

Aquests ajuts s’emmarquen dins del Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Font: DARP