PREMI PITA | 09/03/2015  DAAM/RuralCat

El DAAM convoca la XIV edició del PITA

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) ha publicat en el Diari Oficial núm. 6825 la convocatòria de la XIV edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) 2015. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 6 de juny.

Detall del pòster dels PITA 2015

Detall del pòster dels PITA 2015

El DAAM vol reconèixer amb el premi PITA els innovadors de les empreses agràries i de les agroindústries, a més de les persones joves emprenedores innovadores. També vol fomentar i incentivar amb el premi la realització d’actuacions innovadores i capdavanteres per a l’empresa que signifiquin l’obtenció d’un nou producte, procés o gestió orientats a millorar la competitivitat i la sostenibilitat.

El premi consta de tres modalitats: una per a l’empresa agrària, una per a l’agroindústria i una al/a la jove emprenedor/a innovador/a, dotades amb 6.000 euros cadascuna, i també hi ha tres nominacions o finalistes a les tres modalitats amb una dotació de 2.000 euros cadascuna.

En la darrera edició, els guanyadors de les tres modalitats del premi van ser respectivament Deltacactus, SL, d’Amposta (el Montsià – les Terres de l’Ebre); Esteban Espuña, SA, d’Olot (la Garrotxa – Girona), i Joel Peris Sánchez de Cervesa Sant Jordi, de Cardedeu (el Vallès Oriental – Barcelona).

El termini per a la presentació de candidatures és fins al 6 de juny de 2015.

El termini màxim per resoldre la concessió dels premis serà l’1 de novembre de 2015. El veredicte es publicarà al DOGC i també a RuralCat i la web del DAAM.