PREMIS | 09/03/2021  Ruralcat

Un total de 423 empreses han participat als Premis PITA al llarg dels seus 20 anys de trajectòria

Els guardons premien les empreses del sector agroalimentari, forestal i pesquer que han incorporat innovacions per millorar la seva competitivitat i sostenibilitat. Des de 2001 fins ara hi ha hagut 43 guanyadors i 55 nominats.

Premis PITA 2021

Els guardons permeten, any rere any, seguir impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector

El Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària PITA, que atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, arriba a la seva XX edició. Aquest premi vol reconèixer i distingir les empreses agràries, les agroindústries, i les persones joves emprenedores que hagin incorporat innovacions que representin un nou producte, procés o gestió per a l’empresa orientats a millorar-ne la seva competitivitat i la sostenibilitat. El premi consta de tres modalitats: per a l’empresa agrària, per a l’agroindústria, i per al/la jove emprenedor/a innovador/a, dotats amb 6.000 euros cadascun, i amb 2.000 euros per a cadascuna de les candidatures nominades.

Aquests guardons tenen l’objectiu de posar en valor la incorporació d’innovacions per a la competitivitat i la sostenibilitat del sector agroalimentari amb el reconeixement a les empreses amb esperit innovador i emprenedor que apliquin noves tecnologies, optimitzin processos per incrementar la competitivitat, la preservació ambiental i les bones pràctiques productives, i alhora garanteixin beneficis econòmics, de qualitat, d’ergonomia i de seguretat i sostenibilitat de les produccions.

Des del 2001 fins ara s’han presentat 423 candidatures, de les quals n’han resultat  43 guanyadores i 55 nominades en les diferents modalitats.

Durant aquestes dues dècades han estat moltes les innovacions aplicades per part de les empreses del sector agroalimentari. Alguns exemples en són la creació d'un producte artesà de pastisseria de qualitat lliure de gluten i lactosa i inclusiu apte per tothom; la implantació d’una menjadora eficient per reduir el malbaratament del pinso en una explotació de vedells d'engreix; la producció de tomàquet de qualitat i proximitat durant tot l’any mitjançant un procés de treball  integral o la transformació d’una granja de producció de llet de convencional a ecològic, entre molts d’altres.

Els guardons permeten, any rere any, seguir impulsant la innovació i la recerca tecnològica aplicada al sector per tal de donar viabilitat i suport a projectes punters i d’alt valor afegit implantats a casa nostra.

Per a totes aquelles persones i/o empreses interessades en participar als premis, recordem que el termini per a la presentació de candidatures a l’edició del 2021 encara és obert i finalitza el proper 15 d’abril.

Font: RuralCat