TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 12/03/2015  DAAM/RuralCat

Èxit de la XIV edició de la Jornada Tècnica Intercomarcal del blat de moro

Aquesta edició ha abordat de manera especial aspectes tècnics relacionats amb la sanitat, com son la sensibilitat i tolerància a virosis i l'aparició de resistències que poden suposar importants problemes per al control de noves infestacions.

Un moment de la Jornada Tècnica Intercomarcal sobre el cultiu del blat de moro. Font: DAAM

Un moment de la Jornada Tècnica Intercomarcal sobre el cultiu del blat de moro. Font: DAAM

Aquest mes de març s’ha celebrat amb força èxit la XIV edició de la Jornada Tècnica Intercomarcal sobre el cultiu del blat de moro, a la qual han assistit 135 productors i tècnics del sector productiu del blat de moro de Catalunya i zones limítrofs d’Aragó. Es tracta de la Jornada tècnica de referència d’aquest cultiu inclosa en el Pla Anual de Transferència Tecnològica del DAAM 2015 que organitzen l’IRTA i el DAAM, i que s’ha celebrat a Mollerussa (el Pla d’Urgell).

Aquesta edició ha abordat de manera especial aspectes tècnics del cultiu directament relacionats amb la seva sanitat, com son la sensibilitat i tolerància a virosis i la problemàtica al voltant de noves infestacions i aparició de resistències que poden suposar importants problemes per al seu control. Tècnics de l’IRTA i del DAAM van exposar diferents consideracions sobre aquests nous problemes sanitaris del cultiu, així com els resultats obtinguts en diversos assaigs de camp dirigits a avaluar el nivell de sensibilitat a virosis dels híbrids majoritàriament produïts a Catalunya i diferents estratègies de tractament químic preventiu.

Com es tradicional, aquesta Jornada ha servit també com a marc de presentació dels resultats dels assaigs d’avaluació de noves varietats de blat de moro que l’IRTA ha realitzat a Catalunya durant la passada campanya 2014. Els tècnics de l’IRTA han mostrat els resultats obtinguts en aquesta xarxa experimental, amb especial èmfasi en les característiques dels híbrids que estan mostrant una millor adaptació a les nostres condicions de cultiu.

En aquesta XIV edició, empreses del sector dels fertilitzants han exposat les seves novetats i oferta dirigida a la producció de blat de moro amb exposicions tècniques sobre les característiques dels seus productes i atenció personalitzada als assistents.

La XIV edició d’aquesta Jornada s’ha convertit, un any més, en tradicional cita del sector productor de blat de moro català amb les últimes novetats tècniques al voltant d’aquest cultiu, el més important en la producció agrícola extensiva de les comarques de regadiu catalanes.

Recorda que a l’apartat de Transferència Tecnològica trobaràs tota la informació relativa a les activitats del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT). També et recomanem que consultis la secció de Documentació de jornades tècniques, on pots trobar els programes i les ponències de les jornades més destacades.
 

Informació relacionada