PRESENTACIÓ | 09/10/2003  Ruralcat

La cooperativa COVIDES presenta a Barcelona el seu nou vi negre reserva de la gamma alta

La cooperativa vinícola COVIDES presenta avui dilluns 13 d'octubre a les Drassanes del Museu Marítim de Barcelona el seu nou vi negre de la gamma alta, el Gran Duc de Foix. Aquest cabernet sauvignon del 96, premiat amb 4 medalles d'or als concursos més reconeguts d'Europa, té el suport de 32 prestigiosos restaurants.

El Gran Duc de Foix és un reserva cabernet sauvignon de la collita de 1996 seleccionat de les millors barriques de roure americà i francès, que es comercialitzarà a tot el món amb la finalitat de satisfer els paladars més exigents. Aquest vi negre ja ha rebut la medalla d'or en quatre certàmens internacionals de consolidat prestigi; en concret, al Concurs Mundial de Brussel.les 2003, al Challenge international du Vin 2003 (França), l'11º Concurs enològic internacional Vinitaly 2003 i la XI Cata Nacional i III Internacional Premis Zarzillo 2003. COVIDES (Cooperativa Vinícola del Penedès, SCCL) és una empresa de Vilafranca del Penedès dotada de la més moderna tecnologia, que inclou un robot paletitzador amb capacitat per muntar caixes de vi i cava al mateix temps, amb una producció mitjana de 7.000 ampolles de vi/hora i de 3.000 ampolles de cava/hora i una nova sala de premsa totalment automatitzada que entrarà en funcionament pròximament. És la segona empresa productora de raïm de Penedès i embotella uns 5.000.000 d'ampolles, que es comercialitzen tant a l'Estat espanyol (65%) com a la resta del món (35%), en concret a 26 països entre els quals s'inclouen tots els de la Unió Europea, Rússia, Estònia, Letònia, Lituània, Canadà, Estats Units, Mèxic, Colòmbia, Japó, Xina, Filipines i, des de fa uns mesos, Austràlia. A l'acte de presentació del nou vi a les Drassanes de Barcelona, està prevista l'assistència del conseller de Governació i Relacions Institucionals, Josep M. Pelegrí, i del secretari general del Departament d'Agricultura, Germà Gordó, a més de 800 persones entre les que s'hi comptaran institucions de tot el panorama català, representants de les centrals de compres i de la restauració. Precisament, 32 dels restaurants amb més prestigi han apadrinat el llançament del nou vi i col·laboraran amb la preparació de 6.000 plats per al còctel-sopar de dilluns, fent possible el perfecte maridatge del Gran Duc de Foix Reserva '96 - cabernet sauvignon amb el millor de la gastronomia catalana. La presentació d¿aquest vi coincideix amb l'auge en el prestigi dels vins del Penedès, com ha passat recentment en el certamen Le Cinq de París, on han estat més valorats, fins i tot, que els Rioja. En el document annex podeu trobar-hi el programa de l'acte de presentació del nou vi.