El Cava creix i recupera el mercat domèstic
El Cava creix al mercat interior després d'anys de retrocés, situant les ventes en 87,6 milions d'ampolles. En aquest àmbit, és important destacar la forta recuperació del segment de l'hostaleria amb un creixement del 9,3%.
Aquesta setmana s’han presentat els resultats econòmics del sector del cava durant el 2014. Destaca un creixement al mercat interior després d'anys de retrocés, situant les ventes en 87,6 milions d'ampolles, 6 milions d'ampolles més que l’anterior exercici. En aquest àmbit cal assenyalar la forta recuperació del segment de l'hostaleria amb un creixement del 9,3%.
Les expedicions a països tercers, que ja arriben a 115 països, mantenen la tendència positiva i es situen en 43,1 milions d'ampolles. Aquesta xifra suposa el 27,8% del total exportat essent un 2,36% més que al 2013 arribant, a més, a un creixement interanual del 8,8% des de inici de segle.
Les expedicions a la Unió Europea segueixen liderant l'exportació de Cava amb un total de 111,6 milions d'ampolles. Aquesta xifra representa el 72% del total de Cava exportat. Al 2014 s'ha experimentat un retrocés del 5,3% protagonitzat en gran mesura pel mercat alemany tot i que continua essent el primer destí de les expedicions de Cava amb 30,5 milions d'ampolles. La segona posició al rànking de països exportadors és Bèlgica que creix un any més (11,68%) situant-se gairebé al mateix nivell que Alemanya amb 30,4 milions d'ampolles. En tercer lloc, perdent una posició, es troba el Regne Unit amb 28,8 milions d'ampolles.
Cal destacar el fort increment del 16,9% al mercat francès que, amb 6,3 milions d'ampolles, es consolida al grup de les principals destinacions del Cava.
El conjunt dels 10 primers països suma actualment 133,2 milions d'ampolles i representa el 86% de l'exportació total.
El grup de països emergents, coneguts com a BRIC, ha crescut significativament, més d'un 40%, arribant a la xifra de 2,6 milions d'ampolles.
El número total d'empreses exportadores segueix augmentant al 2014 fins a 151, fet que reflexa clarament la voluntat d'internacionalització del Cava.
El Cava segueix esdevenint, al 2014, líder mundial en exportació de vi escumós de qualitat elaborant mitjançant el mètode tradicional amb un volum total de 154,7 milions d'ampolles.
El segment dels Caves Premium, és a dir, Reserva i Gran Reserva, sumen 27,3 milions d'ampolles, un 11,3% del total de caves expedits dels quals s'exporten 7,9 milions d'ampolles.
En referència al Cava Rosat, ha sofert un descens global del 7,43%. Tot i així, els rosats Premium creixen a bon ritme obtenint un creixement del 8,63% en els Reserva i un 6,10% en els Gran Reserva.