FORMACIÓ | 20/03/2015  DAAM

Primera trobada d'estudiants de les Escoles Forestals

60 alumnes de les 4 escoles forestals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural comparteixen una jornada d'intercanvi de coneixements.

60 alumnes de les 4 escoles forestals del DAAM van assistir a la trobada. Font: DAAM

60 alumnes de les 4 escoles forestals del DAAM van assistir a la trobada. Font: DAAM

El dimarts 17 de març va tenir lloc a l’Escola Agrària del Solsonès la primera trobada d’estudiants de les escoles forestals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Un total de 60 alumnes de l’Escola Agrària d'Amposta, Escola Agrària del Pirineu, Escola Agrària Forestal de Santa Coloma de Farners i Escola Agrària del Solsonès, es van trobar a les instal·lacions d’aquesta última, per compartir una jornada que tenia com a principal objectiu fomentar l’intercanvi de coneixements entre els alumnes de les diferents escoles.

Durant la jornada es van portar a terme 4 tallers tècnics:

  • Conreu i recol·lecció de la tòfona negra al Solsonès
  • Estimació pericial i gestió forestal de boscos de muntanya mitjana
  • Preparació i Execució d’Aprofitaments Fustaners
  • Tècniques d’Educació Ambiental

Per la realització d’aquests tallers es va emprar una metodologia pedagògica innovadora que va consistir en que l’organització i l’execució dels tallers va recaure exclusivament sobre alumnes de segon del Cicle Formatiu Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural de l’Escola Agrària del Solsonès. El resultat va ser molt positiu, tant per l’interès que van mostrar els alumnes que van rebre la formació, com per la consolidació de conceptes d’aquells que la van impartir.

Després dels tallers i d’un dinar de germanor es va portar a terme un joc per equips amb preguntes de diferents àmbits relacionades amb l’àmbit forestal i del medi natural, per finalment acabar la jornada amb l’entrega de premis i unes paraules de cloenda per part del Director General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, senyor Domènec Vila i Navarra.