FITXES TÈCNIQUES | 31/03/2021  Ruralcat

Nova fitxa tècnica sobre associació de blat amb lleguminoses per a la millora de la proteïna del cereal ecològic

La fitxa ha estat elaborada per l'IRTA i finançada pel DARP a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

Vista general de l’assaig, Cornellà del Terri

Vista general de l’assaig, Cornellà del Terri (GI) (Foto: IRTA)

La unitat de Producció Agroalimentària Ecològica del Departament d’Agricultura ha publicat la nova fitxa tècnica “Associació de blat amb lleguminoses per a la millora de la proteïna del cereal ecològic

El nitrogen (N) és dels factors que més limita la producció, en rendiment i qualitat, del cereal ecològic. Aquest projecte té per objectiu identificar formes de cultiu de blat amb lleguminoses per a incrementar la proteïna del cereal i millorar la fertilitat del sistema cerealístic.

S’han avaluat tres varietats de blat (Florence Auorora, Nogal i Valbona) associades amb lleguminoses (favó, pèsol i llentia) en cultiu mesclat o en línies i s’ha determinat la influència de la varietat de blat, de la lleguminosa i de la forma de cultiu de les associacions en la producció i qualitat del blat, la producció de lleguminosa i el N introduït a través de la fixació, així com l’efecte de fertilitat residual indicat pel N mineral al sòl en collita.

La fitxa ha estat elaborada per l'equip encapçalat pel doctor Jordi Doltra, de l'IRTA, i ha estat finançada pel DARP a través de l’ajut per incentivar la recerca aplicada en matèria de producció agroalimentària ecològica.

A l’apartat de fitxes tècniques de Ruralcat es poden trobar les fitxes PAE i altres relacionades amb reg, fertilització o transferència: https://ruralcat.gencat.cat/web/guest/fitxes-tecniques.

Font: DARP