MAR | 30/03/2021  Ruralcat

Convocades les proves d'habilitació del personal tècnic dels centres d'immersió de Catalunya per al proper 5 de juny

Les darreres avaluacions xifren el nombre de centres d’immersió autoritzats operatius al llarg del litoral de Catalunya en més d’un centenar, que ocupen més de 500 persones.

Submarinistes

Catalunya és una de les principals destinacions turístiques de l’Estat per fer busseig recreatiu

El pròxim 5 de juny de 2021, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació durà a terme a Barcelona una nova convocatòria de proves d’aptitud per obtenir certificats d’habilitació del personal tècnic dels centres d’immersió de Catalunya.

La convocatòria s’adreça a tots aquells professionals dels centres de busseig autoritzats que reuneixin les condicions i que, per un motiu o un altre, no hagin pogut accedir a convocatòries anteriors.

Aquesta nova convocatòria reprèn el procediment engegat els anys 2017, 2018 i 2019 i que va quedar aturat al 2020 arran la pandèmia, i permetrà al sector del busseig d’esbarjo de Catalunya poder disposar de persones habilitades i que, per tant, puguin desenvolupar les seves tasques dins del marc legal establert i amb els coneixements complementaris necessaris als assolits en la seva formació en busseig.

Actualment Catalunya és una de les principals destinacions turístiques a l’Estat espanyol, amb un impacte directe de 10 milions d’euros, que arriben als 61 milions d’euros de l’economia blava catalana si se’n té en compte l’impacte indirecte. Les darreres avaluacions xifren el nombre de centres d’immersió autoritzats operatius al llarg del litoral de Catalunya en més d’un centenar, que ocupen més de 500 persones compreses, majoritàriament, entre els 25 i 35 anys.

Font: DARP