ALIMENTACIÓ | 26/03/2015  RuralCat

Els pastissers de Barcelona preveuen vendre fins a un 3% més de mones de Pasqua

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre aquesta Setmana Santa entre un 1,5% i un 3% més de mones de Pasqua a la província, amb d'entre 466.900 i 473.800 unitats. El preu d'una mona per a una família de quatre persones pot oscil·lar entre els 30 i els 80 euros segons la mida i decoracions.

Mona de Pasqua. Font: Gremi de Pastisseria de Barcelona

Mona de Pasqua. Font: Gremi de Pastisseria de Barcelona

Una de les tradicions més arrelades de la Setmana Santa és la de comprar la mona de Pasqua als fillols. La tradició, però ha canviat molt al llarg dels anys. És originaria del segle XV quan el dilluns de Pasqua es menjava una espècie de brioix amb ous durs decorats i l'any 1939 es van introduir les figures de xocolata sobre un pastís amb farcits diversos. Aquestes figures han anat evolucionant fins a arribar a veritables virgueries sovint relacionades amb temes d'actualitat o amb els personatges preferits dels més petits.

Enguany els temes dominants entre les figures seran personatges d'animació com els de Frozen i els Minions, així com la saga de ciència-ficció Star Wars, coincidint amb l'estrena d'Episodi VII previst per a finals d'aquest any.

El preu d'una mona per a una família de quatre persones pot oscil·lar entre els 30 i els 80 euros segons la mida i decoracions, igual que el 2014, han assenyalat els pastissers en un comunicat, que han atribuït les millors perspectives de vendes "a les campanyes de l'Administració, que estan fent a través dels diferents mitjans de comunicació per impulsar l'artesania, els oficis i les tradicions".