TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA | 07/04/2021  Ruralcat

L’ICEA i el Col·legi d’Economistes de Catalunya organitzen el Cicle de jornades 'L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya'

En total s’oferiran vuit jornades del 14 d’abril al 15 de desembre de 2021 que abordaran diferents aspectes relacionats amb la gestió de de l’aigua, el sòl i la producció agroalimentària.

L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya

La primera jornada es celebrarà en línia el proper 14 d’abril a les 18h i estarà dedicada a la “Transformació sostenible dels sistemes alimentaris”

El Cicle de jornades “L’aigua, el sòl i els aliments a Catalunya” està organitzat per la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i el Col·legi d’Economistes de Catalunya, amb el suport de l’Oficina del Regant, l’IRTA, el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida i INNO4AGRO.

La primera jornada es celebrarà en línia el proper 14 d’abril a les 18h i estarà dedicada a la “Transformació sostenible dels sistemes alimentaris”. En aquesta sessió es plantejarà el repte de garantir aliments segurs i nutritius per a tothom tot avançant cap a models de producció més sostenibles i modificants els actuals patrons de consum.

La segona jornada es farà el 12 de maig i estarà dedicada a l’”Aigua, recurs escàs multidemandat”. Les següents seran “Aigua, aliments i regadiu” el 16 de juny, “Les opcions futures de la terra de secà” el 14 de juliol, “El sòl agrari, fertilitat, conservació i embornal de CO2” el 15 de setembre,  “Els espais agraris”  el 13 d’octubre, “Agricultura periurbana i urbana” el 17 de novembre i, per acabar, “El desenvolupament rural i el ruralisme” el 15 de desembre.

Les jornades volen fer una reflexió sobre els recursos bàsics per produir aliments sense comprometre la qualitat ni la seva conservació per tal de donar resposta a les necessitats actuals.

Font: Col·legi d’Economistes de Catalunya

Informació relacionada

El més llegit

L’Observatori Forestal completa la informació sobre els preus dels biocombustibles a Catalunya

Es posa en marxa el programa INNicia’t per millorar la competitivitat en el sector de la transformació agroalimentària

Es publica l’evolució anual dels preus mitjans de les terres de conreu a Catalunya del 2020